Kenneth Petersson och Fredrik Sandberg framför en av montrarna.

Graffitikonstnären som fastnade i lera

NORA. Utställningen på Sandbergs i Nora är Kenneth Peterssons allra första utställning, men knappast den sista. Efter en bakgrund inom graffiti har nu Petersson helt fastnat i lerans värld.

-Redan från första stund var jag fast i leran, säger Kenneth Petersson.

Det är inte ofta, om ens någonsin, som Sandbergs i Nora har en förstagångsutställare som gäst i galleriet. Men Kenneth Peterssons konstföremål i lera förtjänar en egen utställning, trots att han inte ens gått färdig den utbildning där han upptäckte drejningen och leran.

-Det är roligt att vi kan vara med i starten på en karriär, säger Fredrik Sandberg. Efter många år med utställningar känner man ganska väl när något är bra, som det här.

Eskilstunabon Kenneth Petersson avslutar nu i vår en tvårig utbildning på Eskilstuna Folkhögskola inom Form & Design.

-Jag kände direkt att jag hamnat rätt, säger Kenneth. Visst är det en konstig och oväntad väg, men jag kände direkt att det här är mitt sätt att skapa konstföremål.

Med en bakgrund i graffitin kunde man kanske vänta sig vidare svängar, kraftiga färger och tags på hans konst, men kopplingen till graffitin är endast vag.

-Det som förenar den här typen av konst med graffitin är nog formen, säger Kenneth Petersson.

Precis som tidigare under pandemin blir det ingen vernissage hos Sandbergs, men utställningen med Kenneth Peterssons konst finns nu att se med ett sällskap i taget. -Vi gör som vi har gjort hittills under pandemitiden, säger Fredrik Sandberg. Vi kanske skulle kunna ta in fler besökare samtidigt i utställningslokalen, men det har fungerat väldigt bra med ett sällskap åt gången.

1 Comment

  1. Upptäckte denna begåvning då han ville sälja ett alster på nätet. Vi förälskade oss direkt och idag har vi köpt några verk av konstnären. Vi har fått många kommentarer av vänner som också tycker att våra urnor, vaser och såskoppar är otroligt vackra. Kul att se att andra också uppskattar Kenneths otroliga begåvning.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.