Gräsberg om felaktig MP-bild

i ETTAN/INSÄNDARE/DEBATT/NORA

INSÄNDARE/DEBATT. Förre 24i-bloggaren Peter Gräsberg gästspelar numera när han upprörts av någonting. Idag är en sådan dag, då Gräsberg ilskar sig över en bild som Miljöpartiet i Nora lade ut på Facebook i veckan. Läs Gräsbergs debattinlägg här.

Denna egenhändigt tillverkande bild dök upp på Miljöpartiet Noras FB härom kvällen

Den ämnade varna oss Norabor för den stundande konstgräsplanen som planeras.

Enligt dom så skulle konstgräset som planeras avge 3 till 5 ton gummigranulat rakt ut i Norasjön varje år. För att göra det lättare att förstå så skrev de att 3 till 5 ton gummigranulat är 300 söndermalda bildäck. 3 eller 5 ton spelar ingen roll, det är 300 däck oavsett…

Skit samma, de hänvisade dessa siffror till Svenska Miljöinstitutet som enligt dom är ett oberoende forskningsinstitut. 

Jag hittade rapporten. Konstigt nog så har Miljöpartiet i Nora rundat upp siffrorna lite, gissar för effekt. Men från den ganska exakta siffran 534 kg för en fotbollsplan är det en bit till 3 till 5 ton…

Jag igångsatte detta såklart, de valde att ta bort inlägget utan att svara. 

Jag tar höjd för att jag missförstått något av allt detta, till exempel att vi faktiskt ska ha mellan 6 och 10 konstgräsplaner, vilket skulle få Miljöpartiets ekvation gå ihop. Men det får vi aldrig veta. Tror jag. De svarar inte på mina frågor. 

Rösta MP om ni vill rädda delfinerna i Hagbyån från 3 till 5 ton gummigräs! 

(Denna text är rakt av raljerande, jag vet. Men det jag vill komma åt är det faktum att vi måste kunna kräva mer av våra politiker än detta. Det ska inte löna sig att hitta på, vrida statistik eller kasta skit på andra. Politiker ska hjälpa oss föra samhället framåt med sin kompetens, patriotism och vilja).

Grattis på freda’n kompisar❤

3 Comments

  1. Men ska vi inte vara ärligare än så här Jan?!

    Det är nu lätt som medborgare att tro när man läser ditt svar till Peter att du backar från dina tidigare siffror om 3-5 ton gummigranulat per år i utsläpp för att gå med på att det istället faktiskt är 534 kilo årligen som kommer hamna i Norasjön.

    Vad man också kommenterar från de som själva publicerat rapporten som du väljer att hänvisa till är att ”Fortfarande är osäkerheten i dessa siffror hög”. Samma instans hänvisar i samma stycke till en dansk rapport som kommit fram till att siffran istället för 534 kilo skulle vara MAX 36 kilo.

    Som jag förstår utav rapporten rör det mikroplaster, vilket jag mot bättre vetande erkänner att jag tolkar både kan vara gummigranulat men även delar eller hela strån av plastgräset.

    Jag har i ett annat svar gett dig tips om vart du mycket närmare Norasjön hittar plaster som i sådana fall är på väg att förgifta vattnet på samma vis. Du kommer garanterat på en förmiddag ha samlat 36 kilo plast där och kan alltså på helt egen hand kompensera för konstgräsanläggningen.

  2. Du har helt rätt Peter Gräsberg , uppgifterna jag skrev var från en tidigare rapport från Svenska Miljöinstitutet . Jag ber om ursäkt till både dig och kommunfullmäktige för en missvisande rapport och för gammal dessutom . I går den 23 sep , läste jag åter på deras rapport från forskningen som var mycket färskare och kom då fram till de siffror som du Peter redovisar här ! Så vi är överens ! Därför tog vi bort inlägget i går ! Men problemet med utsläpp kvarstår ! Över 500kg i Norasjön varje år av ett miljögift är inte att leka med , eller hur . Så förutom dina delfiner så kommer flod pärlmusslor , öringar och gös att ta allvarlig skada av detta ! Och vem som slutligen får rätt återstår att se . Tom Rymoen och Svenska Däckbranschens VD , eller Sveriges Miljöinstitut och Miljöpartiet . Återigen så är jag ledsen för att mina siffror i kommunfullmäktige grundade sig på flera år gamla uppgifter .Vi ska alla inte minst Mp företrädare använda oss av korrekta siffror , där har du rätt Peter Gräsberg

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.