Isak Jonsson gjorde två mål och svarade dessutom för två assist mot Piteå.

Grinigt när Lindlöven vann mot Piteå

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Söndagsunderhållning när den är som bäst var det i Lindehov på söndagen när Lindlöven tog emot topplaget Piteå. En match där gästerna kvitterade med 16 sekunder kvar, men där ändå Lindlöven lyckades vinna.

Lindlövens IF-Piteå HC slutade 5-4 (2-1, 1-1, 2-2).

Det blir inte mer spännande än som det blev i Lindehov på söndagen. En riktigt bra match av Lindlöven och nästan en lika bra match av gästande Piteå, men ett Piteå som får åka de elva timmarna hem med noll poäng.

Matchens status sattes tidigt när Lindlövens Edwin Lindström fick ett tjuvnyp av en Piteå-spelare och tacklade gästen bryskt in i gästernas bås. Tufft där och tuffare skulle det bli.

Matchens första mål gjorde stjärnan Filip Barklund, framspelad av Isak Jonsson och Johannes Jämsén – i powerplay, men Piteå hann kvittera och Lindlöven hann återigen ta kommandot och ledningen efter mål av Anton Widmark, framspelad av Christoffer Anrén och Isak Jonsson.

I den andra utökade Anton Björkman till 3-1, framspelad av Tobias Sjökvist, men Piteå hann reducera innan mittenakten var över.

I den sista perioden kunde spelaren för dagen Isak Jonsson göra 4-2 innan Piteå reducerade i mitten av perioden. Matchen stod och vägde, men då lyckades Piteås Tommy Wargh kvittera till 4-4 efter att pucken styrts i mål av hemmaförsvaret.

Alltså 16 sekunder kvar när Elias Lindgren passar pucken till Filip Barklund som åker sig i ett kanonläge, men precis när han ska snärta till pucken väljer han att passa till en helt fristående Isak Jonsson som avgör matchen med fem sekunder kvar att spela.

Fem poäng av sex möjliga i helgen ger Lindlöven hopp när man närmast möter Boden hemma på lördag och Kiruna hemma på söndag. Två riktigt roliga publikmatcher.

Anton Björkman gjorde Lindlövens 3-1.
Lindlöven jublar.
Edwin Lindström är tuff och skapar chanser.
Edwin Lindström håller sig framme.
Många tuffa situationer. Här är det Theo Lundgren som håller sig framme.
Målfirande mot Piteå och Lindlöven är återigen med i matchen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.