Från vänster: Christoffer Sörensson Wattrang, Linnéa Björk, Louise Ahlroos, Felicia Pettersson, Mats Carlbäck, Hedda Aggebrandt och Folke Ununger.

Grythyttestudenter till semi i EM-cup

i ETTAN/HÄLLEFORS/NÄRINGSLIV

GRYTHYTTAN. Tredjeårsstudenterna vid Hotel Management vid Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan tog en semifinalplats i Europas största tävling i Hospitality Management avgjordes i Maastricht, Nederländerna.

Hela 36 lag från 17 länder deltog i tävlingen i Maastricht och för Gryttelaget SwedeInn slutade det alltså med en semifinalplats.

-Vi är oerhört stolta över våra prestationer nere i Maastricht och stolta över vår utbildning vid Restaurang- och hotellhögskolan, skriver Christoffer Sörensson Wattrang i ett pressmeddelande. Vår utbildning har gett oss studenter en tydlig bild över vilka utmaningar som branschen står inför och vad som krävs för att utveckla den. I Maastricht kom vi till insikten att vi i Sverige har mycket att bidra med och att vår kunskapsnivå ligger i paritet med välrenommerade europeiska hotellutbildningar. Utbildningen i Grythyttan har inte handlat om att studera branschen idag – utan att förstå hur den kan utvecklas i framtiden. Sverige har stor potential till att lyckas föra hotell- och restaurangbranschen framåt, men utbildning då är ett måste. 

Tävlingen innefattade flera delmoment. Det första var att driva varumärket SwedeInn på Instagram och Facebook och det andra delmomentet innebar att skriva en akademisk text på ämnet ”kommer framtidens hotellgäster att välja hotellkedjor framför nya enskilda hotell”. Det tredje momentet var ett så kallat case där det svenska laget skulle utveckla en strategi som kan skapa konkurrensfördel för ditt hotell. I det avgörande momentet vann dock ett lag från ett schweiziskt universitet.

– Vi vill tacka Restaurang- och hotellhögskolan för möjligheten till att åka och tävla i EMcup liksom Visita och Jonas Nordéns Minnesfond för generösa bidrag, skriver Christoffer Sörensson Wattrang. Till sist vill vi tacka de lärare och medstudenter som stöttat oss. Ett särskilt tack våra coacher Mats Carlbäck, Felicia Pettersson och Tobias Nygren som har väglett och främjat våra prestationer.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.