Gympasset i 08-land en rysare

i BLOGG

Skattehöjning på en krona är att vänta mig som bor i Lindesberg. Vad ska man tycka om det? Är det Lindesberg Arena som behöver mitt driftbidrag eller är det som vanligt; att de politiska visionerna inte går att uppfylla utan extrapengar. Eller handlar det om en satsning? Ingen vill ju inte höra det gamla vanliga ”vad ska vi göra? Pengarna räcker inte till,”.

I Hällefors minskar man istället kostymen och antalet anställda. Tråkigt såklart, men kanske bättre att göra det nu? Realister brukar ha rätt i längden.

Ljusnarsberg har fått två nygamla världsmästare – i guldvaskning. Ken och Ulla börjar bli en större attraktion för Ljusnarsberg än den vackra naturen. Vad säger det?

I Nora är det lugnt. Ingen information, inga uttalanden och inget bråk. Hörde i och för sig något rykte om att Järnboås skola fanns som besparingsförslag, men det måste väl ändå bara vara ett rykte.

I sportens värld börjar serielunken sprida sitt ointressanta lugn över serierna. LIF Lindesberg bara måste vinna hemma på söndag över Ricoh HK, annars tappar förmodligen publiken intresset helt. En enda poäng så här långt är ju en katastroföppning av Herman Arenvangs mannar. Det recept jag kan se är att övergå till Mats Engbloms charmiga koncept när solen stod som högst på himlen. Spring ihjäl allt motstånd. Gör 32 mål och strunta i om motståndarna gör 30.

Lindlöven har en lika viktig match på söndag hemma i Lindehov – mot Tierp. Tre vinster följdes av tre förluster innan man vann borta i onsdags mot Valbo. Nu gäller det för Löven att bli stabilt och vinna de jämna matcherna. Löven har materialet i år – upp till tränaren Staffan Tholson att nyttja det rätt.

Roligast är dock Lindesberg Volley. Laget ser starkare och mer komplett ut i år och har en grym bredd i arsenalen och där alternativen blir många. Nyförvärvet Sara Malmlöv imponerar stort så här långt och Tina Johanssons vinnarskalle kan förmodligen ensam besegra vilket motstånd som helst. Och i nya passaren Brittany Brown har nog sportchefen Roger Larsson hittat en ny dimension. Dags för hemmamatch i morgon lördag.

I veckan hoppade min kollega Anna Magnusson av sitt sista politiska uppdrag i Nora, det som ledamot i kommunfullmäktige. Jag ska inte påstå att jag är ledsen för hennes beslut då det sannolikt gör livet med 24i lite enklare. 24i är uttalat opolitiskt, men uppenbarligen räcker inte detta. Nå, tycker mest synd om Annas gamla parti Kristdemokraterna. KD var knappast något stort parti när Anna var med heller, men kommer i framtiden att kunna hålla sina medlemsmöten i ordföranden John Sundells bil – utan att det blir trångt.

Sökandet efter formen går vidare. Så här långt har jag hunnit avverka sex svettiga gympass med maskinerna i Nora och ett i Nacka Strand. Det var en rysare att gå iväg till gymmet i 08-land i söndags, men visade sig ganska snart att de flesta tränande var där i samma syfte som jag själv – inte för att bli någon ny Schwarzenegger. Och samma sak är det i på gymmet i Nora.

Känns i alla fall bra att vara igång. Vägen mot Mr Fitness är förmodligen ganska lång och krokig, och innebär nog att jag måste lägga om lite annat i mitt liv. Kanske inte så smart att börja träna och samtidigt skriva om detta, då kommentarerna på stan är både dagliga och lite ironiska. Och jag märker att folk jag träffar studerar mig lite mer ingående, nästan granskande. Men det bjuder jag på. Redan om någon vecka satsar jag på fredagsdeff*.

 

*Fredagsdeff är vedertaget inom delar av muskelbranschen. Innebär att man enbart pumpar armar och bröst, smörjer sig med blank kroppsolja och glider i den allra minsta t-shirten. Därefter går man på lokal och låtsas vara avslappnad trots att man spänner sig så mycket man kan.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.