LIF-spelarna tog förre lagkamraten Joakim Bååk så hårt att tvingades utgå med skada.

Förlust för LIF men bästa matchen

i Okategoriserade/SPORT

LIF_H43_2UPPDATERAD 21.11.

LINDESBERG. Gästande H43 var som väntat alldeles för bra för LIF Lindesberg. Tisdagens allsvenska match i Lindesberg Arena slutade 27-32 (12-16).

– I många delar gör vi en jättebra match men ska vi slå H43 måste vi vara lite bättre, säger LIF-tränaren Herman Arenvang direkt efter matchen.

H43 hade inte förlorat den här säsongen när man kom till Lindesberg på tisdagen. Och man kunde sätta sig i bussen efter matchen utan att den sviten hade brutits. Gästerna var nämligen alldeles för bra för LIF Lindesberg.

Men ingen ska ta ifrån LIF Lindesberg säsongens kanske bästa insats. Utan press på sig spelade man både fantasifullt och snabbt och fyra mål upp i halvtid var för mycket.

– Vi har pratat om att ta med oss poäng, ett bra spel och en bra mental känsla från matcherna, säger Arenvang. Vi fick inga poäng, men vi spelar bra. Nu får vi ta med oss det som var bra.

LIF_H43_3H43 har ett lag som på alla positioner är bättre än LIF Lindesberg, men ofta hemfaller alla stjärnor till soloprestationer som straffar sig. LIF Lindesberg däremot spelade som ett kollektiv efter de resurser man förfogade över när flera spelare saknades.

– Visst har du rätt, säger LIF-tränaren. Idag mötte vi seriens bästa lag.

Om den första halvleken var bra, var den första kvarten av den andra riktigt bra. 8-6 till LIF under den perioden visar att man ska kunna greja kontraktet senare i vår. Men några misstag och tekniska fel under de sista tio minuterna straffades hårt.

– Den perioden spelade vi riktigt bra, medger Herman. Men mot mot så här bra lag straffar sig misstagen under de sista tio hårt och direkt.

Förlust men ett fall framåt alltså?

– Absolut, det är mycket vi ska ta med oss från den här matchen.

För förre LIF-spelaren Joakim Bååk blev det tre mål, men LIF-spelarna spelade tufft mot sin förre lagkamrat. Så hårt att Bååk tvingades utgå efter en kvart av den andra halvleken med ett befarat nyckelbensbrott.

Publiksiffran i Lindesberg Arena var 794 personer.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.