Häftig invigning av Sjövillan

i HÄLLEFORS/HÄLLEFORS B/NÄRINGSLIV

Sjövillan1LOKA. När nyrenoverade Sjövillan på Loka Brunn invigdes på fredagen var inramningen häftig. Tanken är att villan ska användas till bröllop och matupplevelser där gästerna själva är aktiva i köket.

– Det här är en lekstuga för kockar, summerade kökschefen Erik Lindberg.

Invigningen av Sjövillan på Loka var både högtidlig och fylld av glädje och skratt. Lokas vd Mia Spendrup klippte bandet med en kökskniv innan hon välkomnade de inbjudna gästerna in i den nyrustade Sjövillan.

– Bestämmer vi oss för att satsa på något så gör vi det ordentligt, sade Mia Spendrup. Vi har fler projekt på gång som kommer att presenteras under året och under nästa år.

Sjövillan har byggts om ordentligt och festsalen har en magnifik utsikt över sjön och dessutom har köket intagit en central roll i huset. Här ska nämligen aktiv matlagning stå på programmet där grupper av besökare kan få professionell hjälp av Lokas kockar.

– Det ligger helt rätt i tiden, sade Mia Spendrup. För tio år sedan hade vi matintresserade amatörkockar som gäster, men idag är matintresset så mycket större att våra gäster är hemmaproffs.

Kökschefen Erik Lindberg var lyrisk över sitt nya uppdrag och hade satt samman en invigningslunch som fick gommarna att vattnas.

– Det här är en otroligt rolig satsning och vi försöker hitta lokalt producerade råvaror, sade han. Det här ska bli oerhört spännande.

Sjövillan2Sjövillan4Sjövillan3Sjövillan5Sjövillan12Sjövillan6Sjövillan10Sjövillan11Sjövillan8Sjövillan9Sjövillan7Sjövillan13Sjövillan14

2 Comments

  1. Och ännu mer gnäll från pershyttan!

    Ett tips se dig omkring och se vad som finss och flytta dit!

  2. Självklart att Nora kommun finns på plats.

    Sen om man har ork att konkurrera, njä !

    Men som en berömd engelsman sa; champagnen skall vara kall och gratis.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.