Hällefors förlorade första play off-matchen

i HÄLLEFORS/SPORT

HIN_SIS_spelHÄLLEFORS. Ett klart bättre hemmalag inledde Play Off 1 mot Skultuna och hade också en tvåmålsledning inför den sista perioden. Men Skultuna vaknade till och vann den sista perioden med 3-0 och matchen med 4-3 (0-1, 1-2, 3-0).

Det blir till att starta i uppförsbacke när Hällefors IK på söndag möter Skultuna i returen på bortais. Ändå känns förlusten i Hällevi på fredagskvällen onödig.

HIK var inledningsvis det klart bästa laget sett till både skridskoåkning och pucktransport. De chanser Skultuna hade i den första perioden skapade HIK genom tekniska misstag och direkta felpass. Med lite bättre skärpa framför Skultunas målbur borde Hällefors ha tagit den första perioden med tre plusmål.

Och sånt straffar sig. Även andra perioden målmässigt jämn, men vad som hände i den sista perioden är en gåta. Skultuna kunde göra tre mål, vända matchen och vinna.