Hällefors IK vann igen trots tappert GSK

i ETTAN/HÄLLEFORS/LINDESBERG/SPORT

GULDSMEDSHYTTAN (UPPDATERAD). Det såg länge bra ut för Guldsmedshytte SK i fredagskvällens hockeyderby mot HIK. Hällefors vann till slut, men gjorde det i sudden och GSK räddade en poäng.

Guldsmedshytte SK-Hällefors IK slutade 2-3 (1-0, 0-0, 1-2, 0-1).

Hällefors IK vann, men bara att lyfta på hjälmen för Guldsmedshytte SK. Lite förstärkta höll man skridskoåkningen uppe i takt med Hällefors och kunde därmed undvika ett liknande scenario som i den pinsamma förlusten i Mer El Arena i Hällefors för en och en halv månad sedan.

Just tempot och skridskoåkningen har varit ett problem för GSK, som annars har många spelare med bra speluppfattning. Nu hade man förstärkt med några unga skridskostarka spelare och Hällefors transatlanter fick inte alls det utrymme man fick i den första matchen. Transatlanterna är i och för sig bäst på banan, men ingen av dessa var på det riktiga spelhumöret den här kvällen.

Alex Koopmeiners kvitterade GSK-ledningen tidigt i den tredje perioden, men

24i återkommer strax med mer om matchen. GSK:s Wilhelm Ekblom satte dock 2-1 och med bara två minuter kvar att spela kunde nämnda Koopmeiners kvittera.

I förlängningen behövde Hällefors två minuter innan William Lundgren hittade rätt och tog extrapoängen med hem till Hällefors.

Mål GSK: Daniel Jansson, Wilhelm Ekblom.

Mål HIK: Alex Koopmeiners 2, William Lundgren.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.