Hällefors prisar årets stipendiater

HÄLLEFORS. Hällefors kommun prisar årligen ambassadörer genom att dela ut kultur-, ledar- och idrottsstipendium. I veckan var det dags för presentation, men utdelningen kommer att ske vid ett senare tillfälle.

Kulturstipendium 2021 går till sångerskan och låtskriverskan Angelica Carlsson. I motiveringen skriver man:

En målmedveten talang som skriver och släpper sina egna låtar på olika sociala plattformar. Angelicas driv och engagemang för att utvecklas visar sig genom bl a låtskrivarutbildning i Stockholm i somras där värdefulla kontakter knöts och deltagande i olika talangtävlingar runt om i Sverige. Trots sina unga år har också Angelica initierat och genomfört två ”Må bra galor” för välgörenhet.

Ärets ledarstipendium går till Jan Skogh, Jägarförbundet Hällefors. I motiveringen skriver man:

Många unga nybörjare som kommer ihåg ”prova på” verksamheten under somrarna, friluftsdagar och inte minst jakttillfällen för unga som Jan är och har varit uppskattad ledare för. Jaktskyttet är det primära men minst lika viktigt är de många naturupplevelserna med den obligatoriska avslutande grillningen. Eldsjälen Jan Skogh har också initierat prova på tillfällen för damer som varit mycket uppskattade.

Idrottsstipendium 2021 delas ut till Dennis Olsson, Hällefors Motorklubb. I motiveringen skriver man:

Hällefors MK har fostrat många talanger och Dennis är en av dem. Vann sprintserien för B-förare och genom vinsten väntar tävlingar mot äldre och mer rutinerade förare i A-klassen. Dennis är på god väg i karriären och förutom de många idrottsliga framgångarna är han också en fin ambassadör för sin förening och för Hällefors med sitt ödmjuka och hjälpsamma sätt.

Den fysiska utdelningen av stipendierna kommer att delas ut i maj eller juni.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.