Jonas Cederulf

Har en smärre livskris just nu

i BLOGG

 

Jonas Cederulf
Jonas Cederulf

Avgörande via straffsparkar. (Straffläggning). Är det inte dags att lägga ner det snart? Nytänkande tack. Idrottsmän på alla nivåer som genomfört en mastodontmatch med förlängningar VILL inte. Det handlar bara om att utse syndabock, och hur kul är det? Roger Rönnberg hade funderat något alldeles kopiöst innan han kläckte ur sig, ”straffar är 50-50”. Varför inte dra lott? Varför inte ha en bedömningsjury, som utifrån matchstatistik korar en vinnare?

Kanske är jag färgad, missade en straff i mycket viktig match som artonåring. Avskyr straffar. Kan inte titta på dem. Undantaget ”låtsassporten” Futsal, där man bankar på från 6 meters avstånd.

Har en smärre livskris just nu. Fyller år på söndag. Gillar det inte alls. Har aldrig gjort. Enda positiva är att sambon är tre dagar äldre.

Frövi IK:s herr kliver alldeles snart i sin lite udda, men givande försäsong. Ingen kul tid, och redan här sållar man som tränare agnarna från vetet. Ska bli intressant.

Travet rullar på, och jag har givit ett antal fina vinnare. I den sista V75-avdelningen imorgon spikar ni nr 1. Elles W Phedo med Sveriges längste kusk (?) Ove A Lindkvist. En hedersmärr (Ja, inte Ove, jag tycker han är en surkart) som leder runt om.

Nästa vecka börjar skolorna igen, och livet leker som vanligt. För de flesta. Influensatider är här och nu har jag sett att kvällspressen försöker skrämma upp oss med Svininfluensan igen. Jag sa förra vändan att om hundra år kommer folk skratta åt denna naivitet. Vad stoppade vi i oss? Pandemrix? Vad fan är det? Lydiga som vi svenskar är köade vi i timtal för denna livsviktiga spruta. Den som lever får se, men nja, jag är skeptisk.

Lika skeptisk är jag till dagens källgranskning. Börjar kännas otryggt när man även i större ansedda tidningar ser ”Källa: twitter”. Eller källa ”Wikipedia”. Vad blir nästa? Källa ”grannens moster, ej angiven vid namn”?

En vän till mig hade för en ansenlig tid sen att säkerligen inkassera några tusenlappar. Han var nämligen förste man att förstå att Ola Rapace och Tuva Novotny var ett par. Ja, i alla fall fysiskt. Gentleman som han är försökte han ej profitera på detta. Ett halvår senare var det ute i Hänt I Veckan. Nej, Aftonbladet förstås.

Nu väntar ett antal blytunga veckor, förhoppningsvis utan kräksjukor eller griskänslor hos någon av oss. Fram med handspriten och kanske den vanliga spriten också, för nu jäklar ska vi hålla oss friska!

Vi hörs troligen nästa vecka igen!

 

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.