Härlig bortaseger för LIF Lindesberg

STOCKHOLM. LIF Lindesberg såg ut att gå mot en stensäker seger i söndagens bortamatch mot Ricoh, när hemmalaget helt plötsligt plockade in mål efter mål. Men ett hårt kämpande LIF stod emot och kunde till slut vinna med 28-27.

– Vi spelade inte tillräckligt bra anfallsspel i den andra halvleken, säger LIF-tränaren Herman Arenvang. Men vi reder ut det.

LIF Lindesberg gjorde en riktigt bra första halvlek mot Ricoh och började även den andra lika bra.

– Det var definitivt ingen jämn match, säger Herman Arenvang. Som mest tror jag att vi ledde med nio mål i den andra halvleken. Och den första halvleken var riktigt bra och framför allt anfallsspelet fungerade bra.

Men någonting hände i den andra halvleken. Något som kunde äventyrat de viktiga poängen.

– Vi blev tveksamma och Ricoh tog in boll efter boll. Det är sånt som händer i handboll, säger Arenvang. Men framför allt beror tappet på att vi inte spelar lika bra anfallsspel i den andra halvleken.

Peter Carlsson i målet fick agera vägg i slutet och räddade kanske båda poängen.

– Peter var riktigt, riktigt bra på slutet, berömmer Herman. Men över huvud taget känns det bra att vi reder ut det här och vinner. Vi lär oss något i varje match.

Segern idag innebär lite lugn och och ro för LIF. Fem matcher återstår nu och Herman Arenvang är hoppfull inför slutomgångarna.

– Det känns som att vi spelar bra och att vi har lärt oss av misstagen tidigare under säsongen.

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.