Inlånade backen Leo Klavhed gjorde ett av målen mot Mariestad - och passade till ytterligare ett.

Härlig bortavinst mot Mariestad

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

MARIESTAD. Lindlöven gjorde en mycket bra första period borta mot Mariestad på söndagen och såg till att man fick en ledning som man sedan stred för under resten av matchen – och lyckades.

Mariestads BoIS-Lindlövens IF slutade 2-3 (0-1, 2-2, 0-0).

Mariestad borta är en av varje säsongs svåraste matcher. Ändå kom Lindlöven ut och överraskade hemmalaget med högt tryck, ständiga inbrytningar på mål och ett tufft försvarsspel. Lindlöven var bättre i det mesta och ledde rättvist i den första pausen.

Den andra perioden var sedan hemmalagets, men det var hela tiden Lindlöven som satt i förarsätet i målprotokollet.

Den sista perioden präglades inte av något skönspel, mer av kamp och vilja. Och en del tumult. Lindlöven fick både Elias Lindgren och Tim Alverhag utvisade sedan man slagits med hemmaspelare – från båset. Upprinnelsen var en huvudtackling på Leo Klavhed och tumultet tog lång tid att reda ut.

I avslutningen tog Mariestad ut sin målvakt och tryckte på mot ett pressat Lindlöven, men Löven lyckades stå emot och kunde alltså åka hem med tre nya poäng.

Mål Lindlöven: 0-1 Tim Alverhag (Elias Lindgren, Anton Fält), 0-2 Joel Kiirikki (Leo Klavhed, Johannes Jämsén), 1-3 Leo Klavhed (Anton Widmark, Tobias Sjökvist).

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.