Hätsk diskussion om resultatet

i HÄLLEFORS

HÄLLEFORS. Hällefors delårsresultat pekar på ett stort underskott som räddas av återbetalningar som gjorts tidigare. Diskussionen i kommunfullmäktige blev därför hätsk, och avslutades med en invandrardebatt.

Att Hällefors kommun i praktiken gör ett stort underskott för innevarande år är ett faktum. Återbetalning av pensionspengar räddar resultatet, men oppositionen var mycket tydlig i sin kritik.

– Ni har inte sparat en enda krona, dundrade moderaten Christina Johansson (M). Bildningsnämnden går back med 6,9 miljoner och totalt går kommunen 27 miljoner back. Förtroendet är helt urholkat.

Kommunalrådet Ritha Sörling erkände att Christina Johansson hade rätt i delar av kritiken, men försvarade sitt eget revir – kommunförvaltningen. En genomlysning har skett av såväl som bolag som fastigheter och Sörling sade sig vara nöjd.

-Det är svidande kritik, men rätt i vissa bitar, sade Sörling.

Bildningsnämndens ordförande Stefan Backius erkände också att delar av kritiken var befogad, men uttryckte sig minst sagt mildare.

– Det ser inte riktigt bra ut, sade han. Men den bild som målas upp stämmer inte. Vi har jobbat väldigt hårt med ekonomin.

Christina Johansson lät sig inte nöjas med det svaret.

– Ni är ju ordförande i nämnderna och äger dagordningen, sade hon. Ni sitter och säger att ni inte har nått ända fram, men sanningen är ju att ni inte har nått någonstans. Ni har ju faktiskt gått back. Det här handlar om otydlig politisk styrning.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.