Henrik presenterade sin ölidé

i HÄLLEFORS/HÄLLEFORS B

ftg_hfs1GRYTHYTTAN. Under Hällefors företagarförenings pubkväll på Cornelius i Grythyttan var Henrik Olsson inbjuden för att berätta om satsningen på det egna ölet 117 i det gamla svagdricksbryggeriets lokaler i Hällefors.

– Namnet är helt enkelt telefonnumret till det gamla bryggeriet, berättade Henrik.

Redan har 7500 flaskor 117 producerats och Grythyttans Brygghus har tagit sina första steg mot målet att bli ett av landets bästa mikrobryggerier.

Henrik Olsson berättade hur det unga företaget Grythyttans Brygghus ska följa traditionerna från svagdricksbryggeriets tid och att lokalerna i Hällefors är perfekta för ölframställningen.

Själv har han ingen bakgrund i ölbranschen, utan driver också de kommersiella verksamheterna i Måltidens hus. Men planerna på ett eget starköl med bas i Hällefors och Grythyttan är nu på väg att bli förverkligade.

– Vi finns i ett tiotal städer och på ungefär 35 krogar, berättade han.

Man har valt att brygga 117 som en tjeckisk pilsner och förklaringen till det beslutet är inte speciellt vetenskaplig, enligt Henrik.

– Vi frågade oss varför svenskar gillar tjeckisk pilsner. Tjeckisk öl har en smörigare smak än det renare tyska ölet. Men svenskar gillar ju smör, så därför blev det tjeckiskt, sade Olsson.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.