Herman ödmjuk inför premiären

i LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Ikväll premiärspelar LIF Lindesberg borta mot Alstermo i handbollsallsvenskan, och det är en ödmjuk Herman Arenvang som sätter sig i bussen ner till Småland.

– Det blir en svår match, men framför allt ska det bli kul att komma igång, säger Arenvang.

Förutsättningarna för LIF Lindesberg har förändrats jämfört med förra säsongen. Då var LIF favorittippat och hade ett återtåg till elitserien som mål.

I år har flera tongivande spelare försvunnit och nyförvärven är få. Kostymen har minskats och LIF spelar utan favoritskap.

– Men jag tycker ändå vi har en bra trupp och en bra åldersstruktur, säger Herman. Det känns att glöden kommer inifrån och alla spelare är motiverade. De äldre spelarna är inte på nedåtgående och de unga killarna utvecklas hela tiden.

Herman Arenvang menar att det finns en given kvartett i förhandssnacket inför seriestarten; H43, Tumba, Önnered och Helsingborg.

– Men vi ska vara med och störa, säger Herman. Det vore häftigt om vi skulle knipa en kvalplats.

Någon egentlig målsättning har han och laget inte satt upp.

– Föreningen har ju inget uttalat att vi ska upp i elitserien i år, så då har inte vi i laget heller satt upp den målsättningen, säger han. Vi har istället pratat om prestationsmål och om hur vi vill prestera.

LIF Lindesberg kommer i vinter att spela 3-2-1-försvar och med lite mer fart och tryck.

– Vi har ett spelarmaterial som passar 3-2-1, säger Herman. Med Ola och Fatlum i centrum och som är skolade av Ilja Puljevic. Men vi kommer förstås att spela 6-0-försvar också.

En positiv känsla finns hos Herman Arenvang inför kvällens premiär, men samtidigt höjer han ett varningens finger.

– Det är en svår match. Att möta en nykomling på bortaplan i en premiär blir tufft.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.