Holländare ska lockas av Bergslagen

i BERGSLAGEN 1/HÄLLEFORS/LINDESBERG/LJUSNARSBERG/NORA

Turistmässa2UTRECHT. Igår vid lunchtid checkade turistchefen Håkan Ceder tillsammans med Helene Sommar och Katarina Rönbacka in på Arlanda för bege sig till den stora resemässan i Utrecht i Holland.

-Mässan pågår 8-13 januari och vi är på plats för femte gången, rapporterar Håkan Ceder från Utrecht sent på måndagskvällen.

Det nya året får en riktig rivstart för turistmänniskorna i Bergslagen. Den gigantiska resemässan Vakantiebeurs i Utrecht är en av de viktigaste för att locka holländska turister till Sverige i sommar. Tisdag och onsdag är mässan vikt för holländska researrangörer och därefter öppnas mässan för allmänheten. Ungefär 130000 besökare beräknas cirkulera på mässan under de fem dagarna.

Så här sammanfattar turistchefen Håkan Ceder måndagen och mässbyggandet.

Mätta och belåtna efter den avslutande sushin.
Mätta och belåtna efter den avslutande sushin.

-Tidig i morse lämnade vi, Helene Sommar, Katarina Rönnbacka och jag, Håkan Ceder, ett gråkallt Bergslagen.  Sex timmar senare, längre tid än beräknat på grund av fel tåg från flygplatsen är vi framme i ett lika grått Utrecht. Trängsel och cyklar, incheckning och sen direkt iväg till mässan.

Vår kontakt på plats hade förberett montern så det var bara för oss att piffa upp den med snygga vepor som Bildmakarna printat ut åt oss. Sista fixet gör vi imorgon för hungern kommer snabbt och jag känner till en japansk krog som måste testas innan kvällsvilan. Ät så mycket sushi med mera och 24 euro är ju ett fynd.

Gonatt Bergslagen, imorron kommer det mer från mässan.

Håkan Ceder

2 Comments

  1. Med er glädje kommer ni att locka massor av människor från Holland hit till oss. Lycka till.

  2. Folk från Nerdeländerna är nog det bästa vi kan få till våra bygder. Kreativa och mycket trevliga.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.