Kvällen kung - Asso Eliassi.

Hur bra är LIF Lindesberg i år?

LINDESBERG. LIF Lindesberg spelar idag sin premiärmatch i Allsvenskan i handboll borta mot Hammarby. Men hur bra är LIF Lindesberg säsongen 2020/2021?

Publiken i Lindesberg Arena vill alltid att LIF Lindesberg ska tillhöra toppskiktet i Allsvenskan, men så har inte varit fallet under de senaste säsongerna. Hur bra är då de brandgula i år?

Långtidsskadade målvakten Marcus Mattsson är inte längre en del av LIF och mittnian Albin Järlstam har försvunnit till Italien för proffsspel. Flyttat till Anderstorp har Filip Ottosson gjort. Och fortfarande ett stort frågetecken för viktige mittsexan Fatlum Ahmeti. I övrigt i stort sett samma lag som slutade nia förra säsongen efter att ha gjort flest mål i serien men också släppt in flest mål av de lag som inte åkte ur serien.

Tränaren Stefan Karlsson har koncentrerat försäsongen på försvarsspel och menar att Gustaf Ekströms comeback kan bli väldigt viktig. Framåt nämner han Karl Zetterlund för en större roll, men även Fabian Lindholm som en spelare som kan få ett genombrott i vinter. Positivt, såklart, men hur långt kommer det att räcka?

Väl ansedda Handbollskanalen.se har tippat Allsvenskan 2020/2021 och placerar LIF Lindesberg som sexa när serien är slutspelad. Så här ser tipset ut:

 1. Hammarby IF
 2. Amo HK
 3. Skånela IF
 4. HIF Karlskrona
 5. Kungälvs HK
 6. LIF Lindesberg
 7. Rimbo HK
 8. Tyresö Handboll
 9. Vinslövs HK
 10. Anderstorps SK
 11. AIK
 12. Kärra HF
 13. VästeråsIrsta HF
 14. HK Torslanda

När Handbollskanalen.se gjort sin lista har man utgått från att Fatlum Ahmeti kommer att spela i LIF Lindesberg i vinter.

Inför dagens match mellan Hammarby IF och LIF Lindesberg är det knappt värt att satsa på Hammarby. Oddsen för hemmaseger är så lågt som 1.11. Oddset för oavgjort är 11.75 och för bortaseger betalar man 7.75.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.