Alltid kamp mellan Lindlöven och Arboga, som möts i en otroligt viktig match på söndag - i Arboga.

Hur ser avslutningen ut för Lindlöven?

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Avslutningen på Vårettan i ishockey ser ut att bli en rafflande uppgörelse mellan Lindlöven och Forshaga. Så här ser de avslutande omgångarna ut.

Förutsättningarna inför de sista omgångarna av Vårettan västra är egentligen enkla – vinn eller försvinn. Lindlöven och Forshaga leder serien med 34 poäng var, men där Lindlöven har tre måls bättre målskillnad. Trean Skövde är sex poäng efter tätduon. Tre matcher återstår – åtminstone för de tre lagen i toppen. Serien haltar och Kumla, Malung och Arboga har fyra matcher kvar.

Lindlöven står över omgången på onsdag och Forshaga har chansen att gå upp i serieledning om man tar poäng borta mot Arboga. Forshaga har vunnit de båda matcherna mot Arboga i Vårettan och är förstås favorit, men samtidigt kämpar Arboga för att slippa negativt kval.

På fredag spelar Lindlöven hemma mot Surahammar och där kan inget annat än tre poäng räknas, Surahammar är ändå serien jumbo och Löven har vunnit de två tidigare matcherna enkelt. På fredag spelar Forshaga hemma mot Malung och där är kanske inte allt lika säkert. Forshaga har vunnit de två tidigare, men båda matcherna har varit jämna.

På söndag är det dags för Lindlöven att möta Arboga borta och en tuff match är att vänta. Arboga vann hemma i Vårserien även om Lindlöven vann enkelt i Lindehov. En nyckelmatch. Samtidigt åker Forshaga till Billingehov i Skövde, men även mot Skövde har Forshaga två segrar i Vårserien och går ut som favorit.

Förmodligen avgörs inte serien förrän på onsdag i nästa vecka, då sista omgången spelas. Lindlöven tar emot Malung hemma i Lindehov och Forshaga står över och får sitta hemma och bita på naglarna.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.