Hyttans Hemligheter spelar i sommar

i ETTAN/KULTUR/NÖJE/LINDESBERG/LJUSNARSBERG

LÖA. Teatervandringen Hyttans Hemligheter kommer att spela i sommar. Med föreställningen ”Mysteriet med det gyllene ägget” kan publiken se fram mot en spelperiod från den 9 juli fram till den 1 augusti.

Teater i järnhyttan i Löa har blivit ett riktigt sommaräventyr. En lekfull utomhusaktivitet för barnfamiljer och andra, som tyvärr tvingades ställa in på grund av pandemin under sommaren 2020. Nu har man dock Corona-säkrat årets föreställning och man kommer att spela alla dagar inom perioden, utom måndagar.

– Vi har lärt oss mycket, anpassat oss och ser med stor tillförsikt fram emot ett nytt äventyr i vår hytta i sommar, säger Eva Persson, projektledare.

Precis som tidigare år är det Helena Brusell som skrivit manus och som regisserar. Publiken kommer att träffa luffaren, smeden, Mira-Maja och deras vänner, flankerade av barnskådespelare som tar publiken genom ett spännande äventyr. Och de behöver all hjälp de kan få för att lösa mysteriet med det gyllene ägget.

Premiären blir alltså den 9 juli, men redan nu utmanas alla i att skapa fåglar till föreställningen. Fåglarna ska vara stora som minst ett A4, ljusgula och ska kunna hängas. Inlämning före midsommar och deltagarna kommer att vara med i en utlottning om fribiljetter.

1 Comment

  1. Vore intressant att höra vad Corona säkringen består av. Vi ska väl med dagens rekommendationer inte blanda oss med andra och om vi gör det max åtta deltagare!?!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.