Det lysande trädet vid Hemköp i Lindesberg har uppskattats av många under många år, men i år kommer inte trädet att lysa.

I år kommer inte trädet att tändas

i ETTAN/LINDESBERG

LINDESBERG. Det kommer inte att se ut som vanligt när vintertid börjar gälla natten mellan lördag och söndag. Vid Hemköp i Lindesberg brukar Hemköp tända det stora trädet utmed Bergslagsvägen tändas, till mångas glädje, men så blir det inte i vinter.

-För att spara ännu mer el väljer vi att inte tända vårt träd i år, säger Johan Eriksson på Hemköp.

Allting har sin tid, brukar det ju heta, och Hemköps ledning har hörsammat de samhällssignaler som de flesta har gjort. Därför väljer man i år att inte tända den vackra belysningen i trädet ut mot Bergslagsvägen, så som man gjort under de senaste 16 åren.

-Vi har under 2021 moderniserat och byggt en modern och energieffektiv butik för att minska vår energiförbrukning, men vi ser ju att det inte räcker och för att spara ännu mer el väljer vi att inte tända vårt träd i år, säger Johan Eriksson.

Johan utvecklar tankarna ytterligare.

-De höga elpriserna skapar problem för många. Vår förhoppning är att varje lilla kilowattimme som vi inte förbrukar kan betyda ett något lägre elpris för oss alla.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.