I morgon öppnar Nya Virveln

i LINDESBERG/NÄRINGSLIV
Virveln1
Ing-Marie Nordberg öppnar dörren till sin nya salong.

LINDESBERG. Efter 26 år som granne med Statoil öppnar i morgon tisdag Ing-Marie Nordberg sin frisörsalong Nya Virveln i nyrustade lokaler på Skarpskyttegatan 2 i Lindesberg.

– Det ska bli jätteroligt, säger Ing-Marie. Att salongen skulle bli i samma hus där jag bor kunde jag inte tro.

Ing-Marie Nordberg har varit frisör sedan 1977 och blev, efter tio år som anställd, delägare i Virveln intill Statoil 1987, men de senaste 14 åren har hon varit ensamföretagare. När hon nu flyttar till den nya lokalen på Skarpskyttegatan har hon hittat en passande lokal för en ensamfrisör och dessutom fått lokalen anpassad och renoverad.

– Fastighetsägaren har varit väldigt tillmötesgående, säger Ing-Marie. Och dessutom har mina båda barn hjälpt mig med mycket som måste göras vid en flytt.

Virveln blir alltså Nya Virveln och det är inte bara lokalen som är ny.

– Allt är nytt, berättar Ing-Marie. Det är bara några småsaker som fått följa med, i övrigt har jag köpt nytt. Jag har ju tänkt hålla på i 20 år till, så det behövs nog.

Ing-Marie har, med sina 36 år i yrket, upplevt ett hantverk som förändrats.

– När jag började kom Svenska Frisörföreningen ut med en kort och en lång frisyr en gång i halvåret, säger hon och skrattar. Det fanns också med en anvisning för hur man skulle klippa.

Riktigt så fungerar det inte längre.

– Nej, inte direkt. Nu går mycket av trenderna på kändisar, berättar Ing-Marie. Det senaste, tydliga exemplet var när Loreen vann Schlagern härom året. Aldrig tidigare har jag fått klippa så många luggar som då.

Inga tankar på att trappa ned istället för att satsa på nytt?

– Nej, jag älskar mitt jobb och tycker alltid det varit roligt med måndagar. Och jag har aldrig haft några krämpor eller problem på grund av jobbet. Men jag ska unna mig lite mer semester i framtiden och i februari ska jag för första gången åka till Thailand.

Virveln2
Ing-Marie med den nya loggan på den nya disken.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.