Tobias Varvne får en viktig roll i vinter när varje match blir som en seriefinal.

Idag är det äntligen dags för premiär i Allsvenskan

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. LIF Lindesberg är tillbaka i Herrallsvenskan i handboll och i eftermiddag är det premiär när IFK Ystad gästar Lindesberg Arena.

Det har gått sisådär 500 dagar sedan vi senast fick se LIF Lindesberg spela allsvensk handboll, men idag är det äntligen dags igen.

Efter ett år i division 1, där LIF Lindesberg var överlägset, är det svårt att gissa vilka förväntningar vi kan ha på de brandgula. Säkert är i alla fall att man lärt av misstagen som ledde till degradering säsongen 2021/2022.

Tittar man på experternas tips inför seriestarten tycks OV Helsingborg vara den stora favoriten med Varberg, Vinslöv och kanske Skånela som främsta utmanare. LIF Lindesberg tippas oftast någonstans i mitten av tabellen, precis som dagens motståndare IFK Ystad.

På spelarfronten känner vi igen de flesta sedan förra säsongen. Tobias Varvne kommer att bli viktigare i Allsvenskan än i division 1, Jesper Nilsson och Joel Karlström har varvat målskyttet under försäsongen och Herman Bosson har sett stark ut. Ändå tycks de flesta vara mest nyfikna på 17-årige Viktor Forsberg, som haft en väldigt positiv utveckling sedan han kom till LIF för något år sedan.

LIF Lindesberg-IFK Ystad startar klockan 16.30 i Lindesberg Arena.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.