Idag startade Bergsfiket

i ETTAN/LINDESBERG/NÄRINGSLIV

LINDESBERG. Mitt i coronatider och restaurangkriser väljer krögarparet Björn och Malin Persson att utöka verksamheten på Krydda i Lindesberg Arena. På tisdagen slog man upp portarna för Bergsfiket i nybyggda Bergsparken.

-Det har gått åt en hel del mackor och smörgåstårta på förmiddagen och nu startar lunchen, så vi får väl se, säger Björn och Malin.

Det kan tyckas som ett våghalsigt beslut att öppna ytterligare en restaurang mitt i den coronapandemi som gör att krogarna gapar tomma på gäster, men för Björn Persson är nyöppnandet ett sätt att få in lite marginalintäkter och samtidigt försöka behålla personalen på Krydda. När verksamheten i arenan går på halvfart blir personal övertalig och nu kan dessa personer bemanna det nya Bergsfiket.

-Visst är det en chansning, men jag hoppas att vi gör rätt, säger Björn Persson.

Bergsfiket blir huvudsakligen ett fik med goda smörgåsar och härliga bitar smörgåstårta, men med en dagens rätt hoppas man möta även lunchkunderna.

-Det kommer att bli mat som vi vet att folk vill ha. Och under första förmiddagen har det varit bra åtgång på smörgåstårta. 24i passade på att provsmaka de egentillverkade smörgåstårtorna och betyget blir det allra bästa – fem i:n av fem möjliga.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.