Levi Laurberg gjorde matchens enda mål.

IFK Lindesberg förlorade mot Lillån

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Det här var ju matchen som skulle vinnas efter den fina starten i fotbollsfemman, men torsdagens gäster Lillån FK var smartare och effektivare och vann till slut klart.

IFK Lindesberg-Lillån FK slutade 0-3 (0-2).

IFK Lindesberg har som bekant startat fotbollsfemman på ett strålande sätt, men av detta syntes inte mycket när Lillån FK gästade Fritidsbyn B på torsdagskvällen. En hel del publik på naturläktaren tvingades dock se IFK spela en knepig fotboll där försvarsspelet blir något att jobba med framöver.

Det som slog de flesta direkt var hur små IFK-spelarna är. Med det här materialet kan man inte slå långa bollar mot en mottagare varken på mittfältet eller anfallet – alla bollar måste gå utmed marken. Och med det material man förfogar över är det kanske inte så konstigt att duktiga Levi Laurberg får en plats alldeles för långt ned i IFK Lindesberg. Synd på en så duktig spelare.

Kanske var torsdagens förlust mot Lillån det som behövdes för att öppna en del ögon. IFK har en bra trupp och kan säkert justera en del och komma laddade till nästa match – mot HOIF den 18 maj.

Tredjeplatsen i tabellen behåller man.

Mahad Ali Jimale är nära att kvittera.
Saw Kuly Lo var duktig i straffområdet utan att lyckas mot Lillån.
Levi Laurberg var bäst i IFK men i en omöjlig roll.
Lillån spelade högt och under torsdagen var det rätt taktik.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.