Inbrotten sker under dagtid

i NORA

NORA. Några nya villainbrott har inte rapporterats under natten. Polisen har fått in ett antal tips man bearbetar och följer upp.

– De som begått brotten gör detta på dagtid, enligt Annika Hedlund, polisinspektör i Nora.

Mönstret vid de inbrott som drabbat framför allt Nora under den senaste tiden är detsamma. Inbrotten har skett under dagtid, då villaägare oftast inte är hemma. Det är förhållandevis enkelt för tjuvar att kontrollera om posten ligger kvar i brevlådan eller helt enkelt ringa på dörren. Om ingen öppnar finns ju ingen hemma och inbrottet kan ske.

Polisen i Nora vet dock att fyra villainbrott anmäldes i Fjugesta under torsdagskvällen och att tillvägagångssättet var detsamma som det i Nora och Lindesberg. Polisen kan ändå inte säga om inbrotten hör ihop.
Polisen har, via sina brottsplatsundersökningar ändå gjort ett och annat fynd. Man har kunnat säkra fotspår och dessa ska nu jämföras från de drabbade villorna. Man har dessutom fått in tips angående iakttagna fordon och personer och jobbar nu med att se om dessa tips kan leda vidare.
Mängden villainbrott tyder på att det är en liga som härjar för tillfället. När poisen närmar sig ett genombrott brukar dessa dra vidare. De parkerar ofta sina bilar på en offentlig parkering i närområdet – som ICA-parkeringen i Nora – och gör sedan sina brott. De tar oftast bara med sig kontanter och smycken som är enkla att gömma undan. När inbrotten är gjorda går man till parkeringen, sätter sig i sin bil och lämnar området, något som gör att få iakttar dem. Andra människor på parkeringen tror helt enkelt att de varit inne och exempelvis handlat.
Annika Hedlund berättar att det nu handlar om att lägga ett pussel med de uppgifter polisen har och fått in. Utredningen pekar än så länge inte åt något speciellt håll, men man har gått ut till omkringliggande polisdistrikt. Hedlund berättar att man även arbetar över länsgränserna då även Västmanland drabbats av ett flertal villainbrott under den senaste tiden.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.