Leif Carlsson på Frabe Industri AB, pratade med en av de som fanns på plats.

Industriföretagen ropar efter ungdomar

i ETTAN/HÄLLEFORS/LINDESBERG/NORA/Okategoriserade

BERGSLAGEN. Samtidigt som ungdomar har svårt att hitta sina drömjobb ropar industriföretagen efter utbildad arbetskraft. På torsdagskvällen anordnade industriföretagen en informationskväll i syfte att hitta ungdomar.

-Har man gått en industriutbildning och visar intresse är sannolikheten stor att man får jobb direkt, säger Leif Carlsson, ägare av Frabe Industri AB i Nora.

Problemen har funnits i många år. Trots att jobben finns är det få ungdomar som letar sig till en industriteknisk utbildning, med följd att industriföretagen har svårt med nyrekrytering.

Utbildningsföretaget Rinman Education i Hällefors föreslog därför industriföretagen att anordna en informationskväll där företagen kunde presentera sig och de jobb som finns.

-Det saknas yrkesutbildade och man lägger ned utbildningar, säger Leif Carlsson. Därför nappade vi när Rinman hörde av sig.

Nappade gjorde också Carlsson Industriservice AB, Dianor, Nora Finmekaniska och SDC och platsen för informationskvällen blev Bryggerikrogen i Nora.

-Det saknas yrkesutbildade, men det ligger också ett ansvar på företagen själva, säger Leif Carlsson. Och jag tror inte att det räcker med en kväll som denna utan att vi måste upprepa det här några gånger.

Det var inga köer av ungdomar på väg in på gymnasiet, men en del intresserade hade hittat till Bryggeriet tidigt under de två timmar träffen höll på.

Träffen hölls utomhus på grund av den rådande pandemin.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.