Molander och Van Dam

Inga tomma skyltfönster i Kopparberg

i LJUSNARSBERG/Okategoriserade


KOPPARBERG. Trenden har vänt i Kopparberg, nu gapar inga tomma skyltfönster längre och föreningen Ljusnarsbergs Industri och Hantverksförening jobbar hårt för att förändra inställningen till Kopparberg. 

– Är vi företagare missnöjda så kommer det inte fler hit, säger ordförande Jeanet Van Dam. 

Tongångarna har under många år varit ganska dystra vad gäller framför allt handeln i de fyra kommunerna i Bergslagen. På sina håll är det fortfarande dystert. Men i Kopparberg har man gått mot strömmen och idag är affärslivet betydligt mer blommande än för några år sedan. Ljusnarsberg har accepterat att man inte är en tillväxtkommun och försöker istället göra det bästa av situationen och göra Ljusnarsbergarna stolta över det man har istället för att sikta mot stjärnorna. Detsamma gäller också handel och övrigt näringsliv.

Föreningen Ljusnarsbergs Industri och Hantverk startade 1884 och har idag ett 60-tal företag anslutna, syftet är att skapa bra samarbete mellan företagen i kommunen. Föreningen har satsat hårt på senare tid med olika aktiviteter för företagen i kommunen. Bland annat har man ambitionen att träffa alla nystartade företag, göra studiebesök och turas om att arrangera pubkvällar.

En viktig förändring de varit med om är att bidra till är dialogen mellan företagare och kommun ökar och blir bättre. Jeanet vill att föreningen berättar för kommunen vad företagare ser som förbättringsmöjligeheter. Föreningen har nu två representanter i näringlivsrådet.

– En jätteviktig dialog för att förbättra näringslivet och att företagarna förstår att allt inte ligger hos kommunen, säger en optimistisk Jeanet.

Jeanet van Dam är ordförande sedan två år och ser positivt på näringslivet och stora utvecklingsmöjligheter för Ljusnarsberg. Det gäller bara att prioritera och ta ett kliv i taget. Hon hoppas att föreningen växer med fler medlemmar och att de kan hålla i gång de aktiviteter de startat.

Läs mer om Hemmaplan i Kopparberg:

Hemmaplan i Kopparberg

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.