Ingen fara för Coop i Nora

i NÄRINGSLIV/NORA/Okategoriserade

PalleNORA. Att Coop rensar upp bland sina olönsamma butiker har inte undgått någon. Men för Coop i Nora finns inga sådana faror.

– Nej, vi är lönsamma och butiken går bra, säger föreståndaren Paul Dahlqvist.

Först meddelades att Coop i Lindesberg ska läggas ned och under torsdagen meddelades att gamla Wessels, Coop Forum, i Lillån läggs ned i vår. Men för Coop i Nora går det bra.

– Jag kan bara uttala mig för butiken i Nora, men vi har inga problem, säger Paul Dahlqvist. Vi kör på som vanligt.

I Nora har konkurrensen hårdnat sedan Willys etablerade sig i centrum, men detta har inte påverkat Coop.

– Nej, vi ligger på ungefär samma omsättning som tidigare, säger Dahlqvist.

Att butiker på mindre orter slåss med stora köpcentrum i Örebro får man nog leva med, och Paul Dahlqvist är väl medveten om de förutsättningarna.

-Visst är priserna lite högre i Nora än i Örebro, säger han. Men prisskillanderna har marginaliserats med åren. Men som handlare kan jag bara uppmuntra folk att handla på hemmaplan.

Någon fara för att Coop i Nora ska gå samma öde till mötes som butiken i Lindesberg eller stormarknaden i Lillån finns inte, enligt Paul Dahlqvist.

– Jag går i pension 2025 och efter det ska jag väl inte uttala mig, säger han. Men fram till 2025 kan jag garantera att Coop i Nora finns kvar.

9 Comments

 1. Nu vet jag inte vilket Coop ni andra handlar på men det Coop Nora jag är delägare i servar mig med gamla varor, gammal frukt och varor som är upptinade och sedan frysta igen etc. Kvalitén på skötseln av varorna är verkligen skrattretande. Än så länge har inte Willys svikit mig med utgångna varor. På ICA idag var två dagar efter bäst före datum korvar till salu….och som gammal butiksbiträde kan jag säga att det inte är ok!

  Personalen på Coop har tidigare varit väldigt tjurig men med lite nytt blod i gänget så har detta blivit mycket bättre så bra jobbat med nyrekryteringen.

 2. heja Coop Nora!!! Service när det är som best !! Jag kan handla hos är 98,5 ekologisk och har ni inte hemma so beställer ni och räknar jag bort 4% återbäring är det inte lätt att slå era priser.

 3. Det är tur att Coop i Nora finns så att det blir priskonkurens i lilla Nora.

 4. Jag handlar helst på COOP. I Nora känns affären hemtrevlig och man blir alltid väl bemött. Vad som kan svida är priserna. Mina katter gillar Mjau kattmat i kartong. Dessa kostar 12:90 kr på Coop och 9:90 kr på ICA. På 10 paket blir det en skillnad på 30 kronor. Det finns några fler exempel. Just de varorna inhandlas på ICA genom att husse tar med hunden på en promenad och köper kattmaten där.

 5. Palle, ni är ett bra arbetslag som gör Coop Nora till en trivsam och bra butik att handla i.

 6. Nisse!
  Blir det verkligen billigare att åka till örebro för att handla. handlar man inte mer än vad man behöver och resan kostar ju.
  Tycker det är bra med olika slags matvarubutiker, de är bra på olika saker. Stora ica har bra chark, konsum bra utbud av ekologiskt och Willys har trevlig personal.
  Handla mera hemma och tänk lite mer långsiktigt.
  //Anders

 7. Hoppsan! Willys i Nora är näst dyraste matvarubutiken i stan. Vad säger alla som var så glada över en lågprisbutik i Nora???
  Skönt att Coop blir kvar, går gärna dit när jag är hemma i Nora och inte har tillgång till bil.

 8. Konsum är bäst. (nora) Frächa grönsaker och frukt. Skönt att ni inte stänger.Lokalen
  är lagom stor. Trevlig o hjälpsam personal.
  Tummen upp!!

 9. Willys hemma är en av dom dyraste butikerna i Nora dyrast är soltunet.

  Willys lever på på sitt namn men dom är inte billiga och dom har i princip bara sina egna ”budgetmärke” vilket gör att det ser billigt ut på ytan men kollar man dom märke som alla har så är dom dyra!

  Jag handlar mer än gärna på coop i Nora fast det är dyrare än att åka till Örebro för att handla det blir dyrare om man räkna med resan med.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.