Inger vann sin första tävling

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG/SPORT

Alströmer8LINDESBERG. Inger Karlsson började träna på allvar i oktober och redan igår, efter bara nio månader, vann hon den prestigefyllda Alströmertrofén i Alingsås. Grenen heter Body fitness och Inger stortrivs med sitt nya liv.

– Jag har hållit på med slalom och innebandy, men ett gym har knappt aldrig sett. Nu älskar jag att vara på Sandströms och träna.

Egentligen låter det för bra för att vara sant. Många har gett muskelträning något år för att komma i lite bättre form, men att stå som segrare i tävling brukar ta de flesta flera år. Men för Inger Karlsson har det varit på fullaste allvar från början.

– Jag lyfte skrot ett tag först, men kände att jag kunde för lite. Då tog jag hjälp av Eddie Bergkvist på LKK i oktober och runt jul bestämde vi att jag skulle vara med i Alströmstrofén.

Inger behöver inte förklara att hon är en utpräglad tävlingsmänniska.

– Jag tävlar hela tiden och varje träning är en tävling mot mig själv, säger hon. Jag är målmedveten och tänkte direkt att ska jag göra det här så ska jag göra det till 100 procent.

Inger vägde 60 kilo när hon började träningen med Eddie Bergkvist i oktober och lade på sig några kilo för att klara att bygga muskler. I mars startade dieten inför tävlingsformen i juni och idag väger hon knappt 54 kilo.

– Men det var nära att jag inte fick tävla i Alströmertrofén, säger hon. Anmälningarna börjar klockan 12 den 1 maj och redan efter några minuter brukar det vara fullt. Man tar bara in tio deltagare i varje klass. Jag anmälde mig direkt men fanns inte med på startlistan när jag sedan tittade.

Besviken förstås, men Inger och Eddie hittade en ny tävling, Tammerpokalen, fyra veckor senare och fokus flyttades fram.

– Men så ringde arrangören i Alingsås och frågade om jag skulle ha min plats eller inte. Jag vet inte hur det blev så, men då var det bara att satsa igen.

Inger ställde upp i klassen -163, vilket innebär att hon tävlade mot deltagare mellan 158 och 163 centimeter och när det hela var över stod hon som segrare.

– Så nu får jag inte vara med i Tammerpokalen längre, säger hon. Nu måste jag skaffa mig en riktig licens och börja tävla på riktigt.

För en fortsatt satsning kommer det att bli.

– Jag älskar det här, säger Inger. Eddie tyckte att jag skulle vila några dagar efter tävlingen igår, men i nästa vecka vill jag att vi sätter nya mål.

Alströmer2Alströmer11Alströmer16Alströmer20

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.