Inget riktigt drag på årets Kopparbergsmarken

i ETTAN/LJUSNARSBERG

KOPPARBERG. Det var inte bara Lindemarken som hade dåligt med besökare. Under lördagens Kopparbergsmarken rapporteras om betydligt mindre folk än vad som varit normalt. Detta trots ett bra marknadsväder.

Det var inte enbart färre besökare på Kopparbergsmarken, det var även färre knallar. Marknaden har krympt och för den som brukar besöka marknaden i Kopparberg är trenden tydlig.

En marknad fungerar så att när en knalle hittat ett bra ställe bokar han samma ställe nästa år och nästa år, men i år saknades knallar som alltid har varit på plats. En stor blomsterknalle brukar locka mängder med kunder med ljung högt och lågt i Kopparbergs södra delar var inte ens på plats i år och alla gamla kunder hade svårt att förstå att de skulle bli utan marknadsfynd i år.

Kanske en engångsföreteelse, men myndigheter har varit tuffa mot marknadsknallar och många har nog helt enkelt lagt av.

5 Comments

  1. Kan säga att vi var i Linde och åkte karuseller och handlade lite och då kändes det inte lönt att åka upp till Kopparberg dagens efter. Hade det varit helgen efter hade vi åkt dit. Dumt att ha dem samma helg, både för knallar och besökare.

  2. Tyckte att det var mycket folk på lördag mellan 12 och 15. Man kunde inte gå snabbt förbi från alla knallarna som man inte var så förtjust i. På tivolit var det köer till olika attraktionerna. Visst var det folk, kanske mindre knallar.

  3. Tyckte det var ganska mycket folk. Det var i alla fall mycket trafik mot Kopparberg, kö hela vägen från Lindesberg! Sen var det lite färre försäljare men har ju varit så på alla marknader i höst.

  4. Håller absolut inte med! Var på marknaden mellan 10- 15 och kanske något mindre knallar och fram till lunch lite glest med folk men från ca 11.30 var det då tjockt med folk på dom gator jag var och gick!

  5. Nja… vet inte riktigt om jag håller med. Antal knallar mindre? Möjligen lite, skillnaden är att alla nu sitter ihop och det inte blir knallar fläckvis.

    Jämför man med för 20 år sedan så, visst är det rätt. Men inget dramatiskt till i år. Lunchtid idag lördag var det väldigt mycket folk på marknaden och en marginell skillnad/om ens någon skillnad mot de sista åren. Detta till trots att det regnade till 10:30 tiden. Så vädret var knappast optimalt för de besökande till en början.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.