Italiensk-svensk barockkonsert i Stripa

i ETTAN/KULTUR/NÖJE/LINDESBERG

STRIPA. Den 18 augusti blir det en höjdarkväll för alla barockälskare i Stripa. Då håller nämligen cellisten Mauro Valli, Sopranen Lucia Cortese och gitarristen Johan Löfving en konsert.

Stripabryggeriet fortsätter att imponera med sina konserter. Cellisten Mauro Valli har varit på plats tidigare i en annan konstellation, och återkommer nu med sina välkända barocktolkningar.

Den här gången har han med sig sopranen Lucia Cortese samt Johan Löfving, theorbo.

Lucia Cortese var färdigutbildad med högsta betyg från Monteverdi i Cremona 2015 och har redan samarbetat med en rad musiker, bland annat Riccardo Muti, Kazusi Onon och Nicola Pazkowski. Hon har framträtt framför allt på olika festivaler i Italien exempelvis Verona, Ravenna och Cremona men även i övriga Europa.

Johan Löfving har etablerat sig som både solist och kammarmusiker på den internationella konsertscenen och framträtt bland annat i Wigmore Hall, Kings Place och Milton Court i London, Sage Gateshead i Newcastle och Konzertsaal der Wiener Sängerknaben MuTh i Wien. Genom åren har Johan blivit flerfaldigt prisbelönad och bland dessa kan nämnas London International Guitar Competition, Uppsala Internationella Gitarrfestival, Jörgen Rörby Stipendiet och Kungliga Musikaliska Akademiens stipendier.

Konserten möjliggörs genom Britta och Harald Erikssons minnesfond samt Tommy Allström Bygg och arrangeras av kulturföreningen Kronohyttan, kulturförvaltningen i Lindesbergs kommun i samarbete med Stripabryggeriet.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.