Jädrans satsar på Sichuan Gin

i HÄLLEFORS/HÄLLEFORS B/NÄRINGSLIV

HÄLLEFORS/GRYTTHYTTAN. Spritföretagaren Thor Wallgren i Hällefors har fördjupat sig i konstformen att destillera gin, och lagom till julhelgerna kan de första flaskorna beställas ur Systembolagets beställningssortiment.

Under några år höll Thor Wallgren på med att ta fram en absint i Stråssa, men sedan något år driver Thor sitt eget bolag och har koncentrerat sig på snaps – och gin. Den nya gin som Thor komponerat har en bred och fyllig smak och dricks som den är eller med is. Namnet får dock många att undra; Sichuan Distilled Gin by Thor Wallgren.

– Namnet kommer från den i sammanhanget ovanliga kryddan sichuanpeppar, säger Thor. Enbären har en framträdande roll i smakbilden, som det krävs av gin, men sichuanpepparn ligger tätt bakom och blommar upp i gommen tidigt för att stanna kvar en stund i en behaglig eftersmak.

Thor Wallgren har dessutom gjort vad han/företaget kan för att den nya produkten ska h EU-klassificering för det ekologiska. Från och med idag, den 21 december, kan Wallgrens gin beställas på Systembolaget.

Gin dricks gärna med enkla recept, men Thor Wallgrens är ännu enklare.

– Kanske den enklaste aperitifen någonsin… en isbit i en coupette eller annat snyggt glas, häll på så mycket Sichuan Distilled Gin du önskar.

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.