Jan Larsson (MP).

Jan Larsson: Våra vallöften är finansierade

i ETTAN/INSÄNDARE/DEBATT/NORA

INSÄNDARE/DEBATT. Miljöpartiet i Noras Jan Larsson skriver i ett debattinlägg att partiets vallöften är finansierade. Till skillnad från S och M, skriver Jan Larsson. Läs här om hur MP vill satsa på förskolan och skolan.

MP enda parti med finansierade vallöften

Det är väldigt lätt att avge vallöften men det svåra är att hitta pengar som står i proportion till viljan. Miljöpartiet i Nora är ensamma om att ha sina främsta vallöften finansierade i denna valrörelse. Till skillnad från exempelvis M och S har partiet budgeterat varenda punkt i vårt valprogram. Här kommer ett par exempel:

Barnen är vår högsta prioritet och om Miljöpartiet kommer i en majoritet vill vi – efter den turbulens som varit – satsa stort på förskolan. Kommunen ska leva upp till Skolverkets rekommendationer om högst 14 barn per barngrupp. Vi förordar inte storförskolor som S och M gör. Nej, MP kommer att arbeta för att förskolorna ska finnas så nära som möjligt till bostadsområdena och också ha färre avdelningar per enhet.

Skolan i Nora kommun har en alltför låg måluppfyllelse. Endast drygt 80 procent av niondeklassarna når godkänt för ett nationellt program på gymnasiet, så kan vi inte ha det! Som en kortsiktig insats vill därför Miljöpartiet ge mer stöd och undervisningstid, till de elever som behöver det. På så vis kan många fler elever på Karlsängsskolan klara intagningskraven till gymnasiet och få en bättre start. Skolans organsiation måste också renodlas så att läraren ska vara lärare och ingen allt i allo.

Dessa åtgärder kostar inledningsvis ca 5 miljoner kr. Allt har beräknats och finansierats i Miljöpartiets budget som behandlades på kommunfullmäktige i juni.

Får vi chansen att vara med och styra Nora efter valet, så vet ni väljare var ni har oss. Vår politik är finansierad och kan verkställas direkt! Fråga gärna andra partier hur de ska betala sina vallöften – och du kommer att märka hur tomt det skramlar i deras tunnor.

Jan Larsson

Miljöpartiet i Nora

2 Comments

  1. Hej ” Glad ändå ” Vi driver frågan om solcellspark och har föreslagit en klimatstrateg som ska jobba med ett strategiskt arbete för att minska koloxidutsläppen.Vi upplever att allt för lite görs på området. Har även drivit Agenda2030 gruppen förslag till ett mer hållbart arbete för miljö o klimat ,där vi bla vill att skogen som kommunen äger ska drivas med hyggesfria metoder , vilket gynnar klimatet och den biologiska mångfalden . Mp drev för flera år sedan att en naturskola kunde finansieras av kommunen

  2. Jag skulle gärna vilja höra lite om hur det står till med miljö och klimatarbetet i Nora från Mp. Vad har majoriteten lyckats med, om något, och vad behöver göras?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.