Jens Spendrup diskuterade företagande

i NÄRINGSLIV/NORA/Okategoriserade

NORA. Företagsledaren Jens Spendrup gästade på fredagskvällen Nora och inledde årets Firmafest i Nora med en föreläsning på Nora Teater.

– Sverige har för få företagare, inledde Spendrup lite provocerande. Är det någon som inte håller med.

Jens Spendrup har ett brett register, men till Nora kom han som orförande i Företagarna. Idag är han styrelseordförande i Spendrups och ordförande även i Loka kur och konferenshotell. Men historiskt har Spendrup även suttit med i Svenskt Näringsliv och i Stockholms handelskammare.

– Man kan väl säga att jag har haft näringslivet som ett fritidsintresse under ganska många år, sade han.

Jens Spendrup och bolaget Spendrups har en rad kopplingar till Bergslagen. För ett antal år sedan köpte man upp bryggeriet i Hällefors och skapade en hel del rubriker. Bryggeriet går idag för högfart och en pipeline från Loka, storprodukten är idag Lokavatten, finns i planerna för att tillgodose bryggeriet med vatten. Jens har även stor del i ägandet av Loka Brunn och säger i ett samtal innan föreläsningen att anläggningen mår bra idag.

– Jag vet ju att det varit en del problem tidigare, men idag går det väldigt bra.

Det har funnits rykten om att Spendrup och Loka Brunn haft planer på att gå in i projektet Bergslagens Destilleri, men Jens Spendrup avfärdar dessa rykten till 24i.

– Ärligt talat hade jag inte ens hört talas om det här destilleriet eller dess problem förrän igår, sade han.

Inga planer på att passa in planerna i Nora med de i Loka Brunn?

– Nej, de här uppgifterna är helt nya för mig. Det finns ett par destillerier jag känner till, vid sidan av Mackmyra.  Ett av dessa, i Kramfors hörde jag att de var en bit på väg och hade börjat destillera. Men, nej. Destilleriet i Nora kände jag inte till.

 

2 Comments

  1. Jag tror Jens spendrups är smartare än så, inte går han o köper grisen i säcken ( ett desstileri) som inte finns. Synd om dessa som gått på att beställa fat, tror knappt att ni får några pengar tillbaks.

  2. Nej för detta Destilleri eller bryggeri existerar ju inte. Det finns ingen ” nora wiskey” dom importerar sin sprit från Skottland och blandar till lite smakessenser. Och detta på bekostnad av Norabornas skattepengar. Nä granska denna bluff och sedan ställ dom ansvariga till svars och kräv deras avgång. Hoppas att Noraborna får tillbaks några pengar av denna affär. Dessa pengar som ex Norabostäder rustat o renoverat för skulle ha gått till rust o sanering av hyresgästernas lägenheter. Skäms!!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.