Anders Wallén har tilldelats Jeremiasstipendiet.

Jeremiasstipendiet till Anders Wallén

i ETTAN/KULTUR/NÖJE/NORA

NORA. En glad nyhet presenterades på måndagen, då kulturarbetaren, författaren, musikern och bildkonstnären Anders Wallén tilldelats Jeremiasstipendiet på 25000 kronor.

Jeremiasstipendiet är ett arbetsstipendium som delas ut till en eller flera personer som på något sätt ägnar sig åt litterär verksamhet och som är född eller verksam i Örebro län och till Jeremias i Tröstlösas minne. Stiftelsen Jeremiasfonden beslutade på måndagen att Anders Wallén skulle på stipendiet på 25000 kronor.

Stipendiet kommer att delas ut på Jeremiasdagen den 21 augusti på Spelmansgården i Wadköping av Eva Eriksson, ordförande i stiftelsen.

Anders Wallén, som har sin verksamhet förlagd i Kvarteret Bryggeriet i Nora, är ett välbekant ansikte i Nora och har gett ut sju böcker. Kåserisamlingen ”Spridda skurar över inre Svealand” (1999), den prisbelönta (tillsammans med Roine Magnusson) ” Den underbara resan” 2006,  ”I skuggan under ett träd” 2009 (med Ted Ström), “Omvägar och mellanrum” 2015, “Morsning” (med Svante Drake) 2018, “Hemikring och bortigenom” 2019(med Ted Ström) och “Kaninuppfödaren” som släpptes i år.  2023 släpps han åttonde bok “En kanalsimmares ensamhet” Han har gjort fyra fullängdsalbum med egen text och musik och har haft utställningar över stora delar av landet.

1 Comment

  1. För att inte tala om boken Den Underbara Resan som Anders var delaktig i då man flög över Sverige i Mårten Gås anda som dokumenterades i fantastiska bilder. Boken lär vara slutsåld men jag har fortfarande 2 exemplar kvar.
    Har varit en favoritgåva för mig sedan den kom ut för säkert 15 år sedan.
    Hälsningar
    Lasse

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.