Peter Jilke fortsätter sin kamp för att Lindesbergs lasarett ska vara ett fullvärdigt akutsjukhus.

Jilke ställer frågor om Ohrnstein

INSÄNDARE/DEBATT. Enligt kirurgen Peter Jilke växer opinionen mot ortopedchefen Evald Ohrnstein. Jilke frågar sig hur Ohrnsteins agerande och ökande tystnadskultur kan tillåtas av politikerna Andreas Svahn och Karin Sundin. Läs Peter Jilkes debattinlägg här.

Ohrnsteins kostym för stor?

SvT publicerade 201013 en intervju med ortopedchef Evald Ohrnstein där Ohrnstein uppger att RÖL:s ortoped-kliniks ”kostym” är så stor att den måste fyllas på med utomlänspatienter.                                                                   

Ohrnstein uppger att dessa utomlänspatienter ger inkomster på 20-30 miljoner årligen.

Men – Ohrnstein uppger inte kostnaderna för att tjäna dessa 20-30 miljoner! Vad blir nettot/vinsten?

Ohrnstein nämner inte heller kostnaderna för hyr-ortopeder som av Ohrnstein benämns ”konsulter” och därför inte syns i RÖL:s kostnader för hyrläkare? Vad kostar Ohrnsteins ”konsulter”/hyr-ortopeder?

Ohrnstein nämner inte heller att utomlänspatienter går före länets egna patienter!

RÖL:s budgetunderskott måste reduceras, enligt politikerna Sundin och Svahn. Sundin och Svahn gav det uppdraget till Ohrnstein. Men istället för att minska sin redan för stora ”kostym” så stänger Ohrnstein halva Akutmottagningen på Lindesbergs lasarett halva dygnet.

Och akuta patienter, med t.ex. brutna ben, sårskador och proppfulla urinblåsor, måste åka ytterligare fem mil i mörker och nu snömodd till USÖ:s redan överfyllda Akutmottagning! Och dessutom betala resan själva tur och retur!

Opinionen mot Ohrnsteins aktiviteter växer. Men sjukvårdspersonal vågar inte uttala sig av rädsla för repressalier. Tystnadskulturen utvidgas, men förnekas naturligtvis av chefer och politiker som Sundin och Svahn!

Protesterna ökar alltmer från representanter för tusentalet företagare, fyra fackförbund, PRO och samtliga politiska partier på kommunal nivå och över 12000 invånare på namnlistor protesterar.

Hur kan ni tillåta Ohrnsteins agerande och ökande tystnadskultur, Sundin och Svahn?

Alla väntar på ert svar, Sundin och Svahn!

Kirurg Peter Jilke

2 Comments

  1. Bedrövligt…sossarna i toppen är inte mycket att räkna med. De ser till sitt eget bästa och har nog inga som helst svårigheter att själva få sjukvård.

  2. Ja vad kostar en sk hyrläkare. Vet att en staffetande överläkare kostar ca 150000:–/vecka

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.