Joakim Bååk hoppas på glädje i truppen under en säsong som ska sluta i uppflyttning.

Jocke kolugn som premiärtränare

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Det hann gå ett dygn efter det att Joakim Bååk presenterats som ny tränare i LIF Lindesberg, innan det var dags för den första matchen. Motståndare i kvalet till ATG Svenska Cupen var division 2-laget HK eRPing, normalt motståndare till LIF Blå.

För den nyfikne var förstås matchen något av en pekpinne om vad som ska komma. Vilka ledare fanns på bänken och vilka av de ordinarie LIF-spelarna valde att spela?

En annorlunda match för alla inblandade i LIF Lindesberg. eRPing i division 2 hade 6 så kallade shoot out-straffar på LIF och gästerna var duktiga och satte fem.

Hur såg då laget ut? Jo, de flesta som var med och spelade LIF ur Allsvenskan fanns på planen, bortsett från Fatlum Ahmeti, Max Broman och målvakten Lukas Wallinder. Den sistnämnde hade ett avtal till och med den sista matchen (i onsdags) och har åkt hem och Max Broman var på plats, men skötte kameran som sände matchen. Varför Fatlum inte var med hänger säkert ihop med jobbet, men Ahmeti har andats tankar på att fortsätta ytterligare en säsong. I övrigt spelade Herman Bosson, Oskar Cosmo och Tom Shev Ton, Fredrik Karlsson och framför allt Jesper Nilsson.

På bänken fick nye tränaren Joakim Bååk agera fritt. Han hade ingen assistans av någon assisterande tränare och med fanns bara viktige materialaren Jonas Blad och lagledaren Anders Sjöberg. Fritt utrymme att spekulera över den assisterande rollen alltså.

Joakim Bååk såg dock kolugn ut i sin nya roll. Med all sin erfarenhet var inte det här matchen då han skulle visa något speciellt. Nu väntar gruppspel i Svenska Cupen och därefter en säsong – i division 1 norra 2022/2023.

Hur gick då matchen mot HK eRPing?

LIF låg under med 19-23 i halvtid, men gjorde 17-10 i den andra för seger med 36-33 och LIF är därmed vidare till gruppspel i augusti.

Mål LIF Lindesberg: Jesper Gyllby 7, Emil Pettersson 7, Oskar Cosmo 6, Herman Bosson 5, Joel Karlström 3, Jesper Nilsson 3, Anton Flood 2, Asso Eliassi 2, Fredrik Karlsson 1.

Stjärnorna var med. Här Oskar Cosmo och Jesper Nilsson.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.