Johansson avstår lön under tiden

i HÄLLEFORS/HÄLLEFORS B/MÅNGA HAR LÄST...

14ChristinaJohansson2HÄLLEFORS. Kommunalrådet Christina Johansson (M) tog på onsdagen det drastiska beslutet att avstå lön till dess beslutet kring hennes förordnande är utrett. Johansson känner sig trakasserad och har under onsdagen haft kontakt med polisen.

– Det här gör jag mest med hänsyn till min familj och mina närstående, säger Johansson. Nu är gränsen passerad och det här drabbar dom.

Det har blåst hårt inom politiken i Hällefors den senaste tiden och sedan Förvaltningsrätten rev upp beslutet om att utse Christina Johansson till kommunalråd har det varit stormvarning i kommunen. Vänsterpartiet, som överklagat beslutet, menade under tisdagen att man inte ägnade sig åt häxjakt men sade samtidigt att man tyckte att Johansson borde ta timeout.

– Då blir det för personligt, säger Christina Johansson. På sociala medier och i kommentarer i media har det som skrivits varit långt under vad jag kan acceptera. Vänsterns agerande gör att det blir legalt att skriva och säga vad som helst.

Christina Johansson kommer att fortsätta jobba politiskt med samma fokus och intensitet som tidigare, men under onsdagen har hon meddelat kommunchefen Hans Karlsson att hon avstår lön till dess frågan är utredd.

– Jag har också idag varit i kontakt med polisen och lämnat över ärendet, säger Johansson. Om polisen kommer fram till samma sak som jag så gör jag en formell anmälan.

Christina Johansson har varit i blåsväder tidigare och senast förra våren polisanmälde hon en ersättare i kommunfullmäktige för hot.

– Det var jobbigt, säger Johansson. Sammantaget blir det en hotbild nu också och därför väljer jag att avstå lön och hoppas att frågan förminskas.

Uppgifterna kom till 24i först på onsdagskvällen och någon kontroll av den anmälan Christina Johansson gjorde 2013 har inte varit möjlig att göra. 24i kommer under torsdagen att kontakta polisen för en kommentar.

– Vi kommer att få mycket svårt att hitta politiker om vi tillåter drev som nu, säger hon. Jag tror få skulle vilja gå igenom det jag gör just nu.

1 Comment

  1. Christina Johansson måste förstå att saker har orsak och verkan. Det är inte konstigt att folk och andra politiker reagerar på att man i en konkursmässig kommun anställer ett nytt kommunalråd på tveksamma grunder. C.J. är ingen nybörjare inom politiken. Det borde hon kunnat räkna ut.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.