Kainulainen om sveket från S och M

i ETTAN/INSÄNDARE/DEBATT/NORA

INSÄNDARE/DEBATT. Debattören Ari Kainulainen i Nora kallar det fortsatta samarbetet mellan Socialdemokraterna och Moderaterna för ett svek mot väljarna. Läs Ari Kainulainens debattartikel här.

Svek från S och M i Nora

Vilket svek från S och M i Nora. Veckan före valet går Mikael Wahlberg, Socialdemokraterna, och Dan Pierre, Moderaterna, ut med budskapet i TV att man nu går skilda vägar. En dryg vecka efter valet står samma personer och uttalar sig om att man ska inleda förhandlingar och styra kommunen tillsammans med C och Kd.

Nu hoppade Centern av samarbetet då man inte fick igenom sina krav eller de ville de inte vara röstboskap. Bra av C att ”äntligen” ställa lite krav.

Nora kommun kommer således att styras av Socialdemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna. Till råga på allt så har Dan Pierre tidigare sagt att idén med delad makt inte är någon bra idé. Jo, vad kommer man överens om – att dela på ansvaret vart annat år.

Jag har tidigare påstått, vilket jag står för, att Dan Pierre inte talar sanning. Nu får han följe av Mikael Wahlberg att slira på sanningen. Tror detta agerande och uttalande från Dan P styrker det min tes att han slirar på sanningen. Med lite information från både från höger och vänster sida så hade S + M denna plan klar redan före valet.

Varför sviker ni Noras väljare genom att säga en sak när ni bestämt något annat och varför gick ni inte ut med detta innan valet? Förtroendet från röstande för både S och M måste vara fruktansvärt lågt efter valet. Det måste finnas många besvikna väljare på båda sidorna men, och mestadels, på den högra sidan efter hur snacket går på stan.

Topplocket flög nog säkert hos en hel del när de lästa NA den 21 september och sen kokade säkert grytan över hos andra den 11 oktober när man bekräftade att styret med S, M och Kd var klart.

Jag kommer definitivt inte sakna vare sig Tom eller Solveig, men är rädd att detta blir än sämre med två som redan från början slirar med sanningen.

Ari Kainulainen

12 Comments

 1. Nåt som slog mig när jag läste det Bitter skrev om asyl i någon grannkommun.
  Både Hällefors och Ljusnarsberg borde ju kunna passa. (fast Ljb är väl inte riktigt granne till Nora) Där verkar det vara lugnt. Inget har hänt sen den 12 september, inte med 24i: s mått mätt, i alla fall

 2. Jag som trodde Noraborna var nöjda med M och S i förening, eftersom det är vad kommunens politiker tydligt sagt genom att inte säga det (den som kom på idén borde skämmas). Men vad skulle de annars väntat sig? Samarbeta med hedningar som SD, LPo och Np? Herre Gud! Man kan ju inte bryta status quo, det är ju läskigt!

  Nej, men seriöst, om Noraborna inte vill ha detta så kanske det är dags för S och M-väljare att manifestera och stå emot sina egna… Men det kräver självinsikt vilket de flesta i S och M verkar sakna något ofantligt, särskilt politiker men även många väljare man frågar – argumentet ”Nää, vi fick ju makt så nu måste vi ju vara solidariska” är fruktansvärt menlöst.

 3. Bitter: Jobbigt om du känner dig förföljd så du måste söka asyl i något annat ”land”. Då lär väl receptet vara något som kallas för ”Flytta”….blir ju kanske lite konstigt att säga ”emigrera”
  Suktar du bara efter en grannkommun så är de ju inte så långt borta.

 4. Finns det någon möjlighet att söka asyl i någon av grannkommunerna?
  Isf kommer jag att göra det omgående.

 5. Matti J. Det finns ideologiska skillnader och man kan inte rösta på båda. Jag anser mig själv vara rätt insatt i politiken i Nora och mitt förtroende är dock inte stort. Alldeles för många dåliga beslut. Men smaken är som baken delad och tur är väl att alla inte tycker lika. Kanske var det taktiskt att vagga Noraborna in i falska förhoppningar. Tror fortsatt på många besvikna väljare just beroende på ideologiska skillnader.

 6. Det är som vanligt,de är maktsugna och då kan man göra/säga vad som helst för att nå makten.

 7. Som sagt var , då måste man ju gå ut med detta att samarbeta igen innan valet, kan väl inte vara så svårt kan man tycka.Samma hitte på grej i Örebro åxå ju

 8. De kunde mycket möjligt ha ett samarbete men då går man inte ut före valet och talar om att man går slida vägar. Där har du sveket och jag är också övertygad att det gav M lite extra röster just för att de skulle gå skilda vägar. Som vanligt så tappar S ca 3-400 röster som de gjort de 4 senaste valen

 9. Jag ställer samma fråga som Vidar, vilka ska samarbeta enligt er åsikt? Mitt förtroende är åtminstone fortsatt högt för både S och M i kommunpolitiken, de visar att de vill ta gemensamt ansvar för Nora trots sina ideologiska olikheter.

 10. Insändarskribentens synpunkter sätter fokus på vad Winston Churchill, den legendariske politikern i London, myntade en gång i tiden: att ”politik är det omöjligas konst”!
  Jan Ulfberg, opolitisk författare

 11. Ja vad ska man ha val för när dom hittar på egna konstellationer i efterhand

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.