Kaj jobbar under press och tryck

i NÄRINGSLIV/NORA

Kaj1DALKARLSBERG. Kaj Banck arbetar heltid på Orica i Gyttorp och trycker dekaler och vepor på ledig tid i firman Kaj’s Dekor. På det Kaj kallar fritid är det rallybilen som gäller och en satsning på att bli bäst.

– En del säger att jag har någon diagnos, säger Kaj med ett skratt. Men för mig handlar det om att utnyttja dygnets timmar rätt.

Det ser ut som om man kommer till en rofylld oas när man kör ner på gården, men väl innanför garagedörrarna inser man att det arbetas för högtryck. I ena delen av det stora garaget står en röd rallybil och i den andra halvan håller Kaj Banck på att avsluta en tryckorder till ett företag.

– Man lever bara en gång, säger Kaj.

En förutsättning för Kaj är att han jobbar skift med jour och därför arbetar intensivt på Orica veckovis för att sedan ta ut ledighet för att kunna jobba med tryckandet och skruva med rallybilen.

Hösten och vintern har varit mer intensiv än vanligt då Kaj helskrotade den gamla rallybilen i en spektakulär krasch och tiden sedan dess har gått åt till att bygga en ny. Och Kaj är inte typen som nöjer sig med att vara näst bäst utan den rallybil han nu byggt ska ge honom förutsättningar till att bli nummer ett.

Bilen, en Volvo 940, är byggd från grunden efter alla konstens regler och prislappen för satsningen är som ett halvt hus i Dalkarlsberg.

– Jag ska inte kunna skylla på att bilen inte räcker till, säger Kaj. Går nåt fel ska det vara mitt fel.

Tryckeriet Kaj’s Dekor i andra änden av lokalen började i minimal skala, men har nu utvecklats så att Kaj kan precisionstrycka det mesta från små dekaler till stora banderoller eller specialskyltar.

– Jobben ramlar in utan att jag marknadsfört mig, säger han. Jag gör mycket jobb till Hällefors och Ljusnarsberg och har ju fått en hel del jobb via rallykontakter.

Rallybilen är precis färdigbyggd och ska luftas för första gången i Nora MK:s Norasprinten den 3 maj.

– Det blir en tävling mest för att ställa in bilen, säger Kaj. Och efter Norasprinten kommer livet att se annorlunda ut, nu när bilen är färdigbyggd. Då kan jag satsa lite mer på att trycka.

Kaj2 Kaj3

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.