Kalasgod champinjonsoppa

i MATRECEPT 24i/Okategoriserade

ChampinjonsoppaVARMRÄTT. En riktigt god soppa där receptet tydligen kommer från Sibiriens soppkök i Stockholm. Lättlagad och mättande, men kräver lite noggrannhet. Och byt inte ut vispgrädden mot någon lightvariant eller smöret mot margarin.

Ingredienser:

500 g champinjoner

1 gul lök

1 tsk torkad timjan

1/2 dl koncentrerad grönsaksfond

5 dl vispgrädde

5 dl mjölk

1 1/2 msk Maizena majsstärkelse

Lite persilja

Smör

Salt, peppar

Gör så här:

1) Hacka hälften av champinjonerna grovt och skala och hacka löken.

2) Fräs lök och de hackade champinjonerna i ett par matskedar smör i en stor kastrull i 4-5 minuter.

3) Tillsätt fond, grädde, mjölk och timjan och koka under lock i ungefär 10 minuter.

4) Skär resterande champinjoner i tunna skivor.

5) Mixa soppan slät med stavmixer.

6) Tillsätt 2/3 av den skivade svampen i soppan och låt koka ytterligare ett par minuter. Red av med majsstärkelsen utrörd i ett par matskedar vatten och sjud ytterligare ett par minuter.

7) Under tiden steks de återstående champinjonerna i smör.

8) Smaka av med salt och peppar, servera och toppa med den stekta svampen och lite persilja.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.