Källberg är tekniker under nyhetstorkan

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg använder nyhetstorkan till att renovera tekniken bakom 24i, ett absolut nödvändigt jobb. En kort krönika idag med andra ord. Läs här.

Jag klarar inte riktigt +30

Man undrar initialt varje fredag vart veckan tagit vägen, men inser ändå att kalendern inte har fel. Det ÄR fredag igen. När nyhetstorkan slår till under de här veckorna har jag fullt upp med att reparera tekniken bakom 24i och även om jag börjar få viss rutin på detta, kan det gå en hel dag utan att jag varit ur programspråket till något plug-in. Jag missar saker under de här veckorna som borde vara lugnast, men tro mig. Om jag inte fick de här veckorna till tekniskt underhåll skulle 24i slockna. 24i har ingen teknik- eller IT-avdelning, som andra drakar i området, men vi har ändå klarat oss utan långa avbrott – trots att vi inte har resurserna och trots att vi hållit på ganska länge nu.

Jag måste börja med vädret. Under förra veckan och i början av denna vecka var vädret fantastiskt. Men jag kan avslöja att jag personligen inte riktigt klarar av +30 på termometern. Jag tappar energi och har oerhört svårt att starta något nytt eller ta tag i något tänkt projekt. Förmodligen är det samma sak de år man åker till Grekland eller Spanien, men där handlar ju nästan allt om att hitta en bar att inta nästa öl på. Hemma i Sverige vill man ju utnyttja lugna dagar till att göra något man grunnat på, men i år – glöm det!

På nyhetsfronten inte speciellt mycket nytt. Debatten går vidare om Lindesbergs lasarett och kyrkan i Nora, men de som orsakat debatterna har helt klart gått på semester. I sportens värld har LIF Lindesberg startat sin riktiga försäsong i veckan och det är bara någon vecka till den första träningsmatchen. Något nytt från Lindlöven har inte inkommit och jag gissar att Osten jobbar för högtryck med att kontraktera några riktigt bra spelare.

Jag har ända sedan igår torsdag kollat in appen från SMHI och redan igår kväll beslutade jag och hustrun att INTE grilla ikväll. Vi diskuterade vad vi ville äta under torsdagen, men lotten föll till sist på något asiatiskt. Något fräscht och något med kött. Blir något som liknar en thailändsk biffsallad, sådana vi alla ätit som varit i Thailand. Hustrun skulle fixa lite förrätt från ostbutiken i Nora och det kan ju inte annat än bli lyckat.

Låt tillagningen av fredagsmaten ta någon timme ikväll. Det blir så mycket bättre än om man stressar fram något.

Ha en trevlig fredagskväll!

3 Comments

 1. I Norge är det dessutom en ordning som gagnar patienten än mer! Politiken finns inte kvar i regionerna och på lokal nivå, utan vården inom regionerna bestäms utifrån var patienter vill ha sin vård, beroende av väntetider, olika kvalitetsmått mm. Med andra ord är det marknadskrafterna som råder, och det var det Arbetarpartiet, som införde för 20 år sedan.

 2. Läste i dag att SSU:s avgående ordförande Philip Botström förordar att staten skall styra över sjukvården. Vilket förmodligen skulle gynna Lindesbergs Lasarett
  Detta inger förvisso ett hopp, då han förmodligen är en påläggskalv inom Socialdemokraterna och framgent kan få ett visst inflytande.
  Nu är det så väl att SD redan har följande inskrivet i sitt partiprogram.
  Faksimil från SD:s partiprogram
  ”Göra sjukvården mer jämlik genom tydligare nationell reglering och utreda möjligheten att på sikt flytta huvudmannaskapet för hela eller delar av sjukvården från landstingen till staten”
  Så Philip Botström är ett levande bevis på att den gamla sanningen gäller än,
  vilken gör gällande att. När fan blir gammal blir han religös,
  vilket även betyder att man övergår från det självklart felaktiga till det rätta.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.