Källberg ger sitt stöd till Ukraina

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg avstår att skriva om lokala futtigheter den här fredagen, då kriget i Ukraina överskuggar allt. Läs Källbergs korta krönika här.

Ointressant vad Kalle Anka-politikerna i Nora gör

En underbar fredag med vår i luften. Snön ger efter för solens strålar och vi har bara någon månad kvar till dess vi kan vara ute i högre grad, ta fram gillen och trädgårdsmöblerna.

Där slutar dock det positiva med den här fredagen. Europa befinner sig i en djup kris i och med Rysslands intåg i Ukraina. Ett helt idiotiskt beslut av några maktgalna ryssar med Putin i spetsen kan få följder som ingen vill uppleva.

Alltså känns det inte rätt att raljera över småttigheterna i Bergslagen en dag som denna. Vad Kalle Anka-politikerna i Nora gör en dag som denna är helt ointressant och de flesta cykelställsfrågor i våra kommuner känns futtiga. Inte ens vinna-försvinna-scenariot för LIF Lindesberg eller segervittringen för Lindlöven känns viktigt. Vardagsfenomenen i Bergslagen får alltså utgå den här veckan.

Vad man kan göra för att hjälpa Ukraina vet inte jag. Här i Sverige finns väl knappt något vi ens kan göra för att motarbeta Ryssland heller. Att avstå rysk vodka och kaviar lär knappast göra någon skillnad. Jag bojkottade franska viner när man gjorde kärnvapenprover i franska polynesien på 90-talet och jag har inte sedan dess köpt en enda flaska franskt vin. Med samma konsekvenstänk kommer jag aldrig mer att smaka rysk vodka, och tyvärr finns det inget annat i Ryssland som jag skulle vilja ha.

Jag hoppas dock att den ryska tekniken är lika dålig som den alltid varit och att västvärlden nu avstår export av datorer och telefoner. Bärbart har aldrig varit ryssarnas styrka och alla vet hur bra bilar som producerats där borta. Jag tror inte deras skrytarmé är ens en tiondel så bra som man vill måla upp och jag hoppas att det visar sig inför öppen ridå.

Tänk på det ukrainska folket när ni tar kväller idag.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.