Källberg gillar inte att vintern kommer

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg gillar inte den kommande årstiden och firar inte att den första snön fallit. Istället fokuserar han på handboll och ishockey och ytterligare ett fredagsmys. Läs krönikan här.

Roligt med ett nytt koncept

Bedrövligt att behöva skriva säsongens första krönika – med snö på gräsmattan. En väldigt mild höst blev över en natt en skitig vinter och alla har nu 12 dagar på sig att sätta på vinterdäcken. Inte min period vi går in i direkt…

Just den här säsongen brukar bara innebära problem av olika slag och inte bara bytet av däck. Villapannor brukar ge sig när de äntligen ska börja arbeta, nycklar och andra små ting med batterier brukar strejka vid den allra första kylan och man har inte en aning om vart man ställde undan förra vinterns kläder och skor. Det brukar ta ett par veckor innan skallen ställt om sig till vinter, men dags nu.

Ikväll spelar LIF Lindesberg hemmamatch igen. Tydligen har man fått för sig att fredagar är den nya handbollsdagen, och det kanske är helt rätt att blanda lite mat och en öl med att se de brandgula spela. Hur som helst roligt med ett lite nytt koncept kring matcherna.

Och kanske behövs det? Kvällens motståndare HK Silwing-Troja lockade endast 88 åskådare vid den senaste hemmamatchen (!) i Högdalshallen i södra Stockholm och är nog ingen publikmagnet heller ikväll. Lite knepigt att, som så sent som augusti, skriva om Ystads IF och Hammarby IF som LIF-motståndare när man nu ställs mot motstånd som LIF skulle ha nekat i träningsmatcher när man spelade i Allsvenskan. Men, men, nu ligger LIF Lindesberg i division 1 och vi måste heja fram vårt lag till en förstaplats i serien.

Lindlöven har haft en vilovecka och förhoppningsvis laddat några batterier inför söndagens enkronas-match hemma mot Eskilstuna Linden i Lindehov. Man har stjärnan Tobias Sjökvist utlånad till BIK Karlskoga och Sjökvist spelar för BIK även i kvällens hemmamatch mot AIK. Förhoppningsvis är Tobias åter i Lindlövens tröja på söndag, då med massor av självförtroende.

På hockeyfronten kan jag bara konstatera att det går dåligt för både Guldsmedshytte SK och Hällefors IK. De sistnämnda ligger näst sist, men har chans att förbättra sin position. GSK ligger sist och har det väldigt tungt i sin division 2-serie. Vi får hoppas att det vänder.

Fredagsmyset ser ut att bli i Lindesberg Arena. Vore det inte för kameror och datorer skulle jag kanske ta med frugan på en promenad och en öl och en hamburgare efter matchen, men det får bli en annan fredag. Istället förbereder vi något enkelt till dess jag kommer hem från handbollen. Vem vill promenera hem i snöslask med en extravikt på ganska många kilo sent på kvällen?

Jag önskar alla en trevlig fredagskväll och kanske ska ni på handboll, ni också?

3 Comments

  1. Tjena Bosse! Jag håller med dig, Jenni är en storstjärna inom damhockeyn. Jag lovar att försöka få tag på Jenni under helgen (läs lördagen). Länge sedan jag pratade med henne… /Källberg

  2. Jag saknar en artikel om Jenni Asserholt. GSK-spelaren som är ett extremt föredöme för alla spelare. Århundrades lag och Jenni är med. Grattis Jenni! Du är en stjärna!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.