Källberg gillar inte snöskottning

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg behandlar i dagens krönika ämnena snö och snöskottning, Lindlöven, curling samt fredagsmaten. Läs Källbergs krönika här.

Det blir nog en del skottande

Jag läste någonstans att det jobbar 604 personer på statliga SMHI och jag kan konstatera att samtliga 604 hade rejält fel när de arbetade med fredagens väder. Jag var ute sent för att skotta och för att slippa morgonskottandet idag, men det blev fel i prognosen och han däruppe lurade de 604, plus mig – och det blev morgonskottande idag också.

Den här veckan får vi glädja oss åt Lindlövens avancemang till Allettan och jag hoppas att tränarparet Jonas Dufåker och Ola Östergren har en homogen trupp inför några veckors hårdträning innan jul. Truppen var tunn när säsongen drog igång och med lite skador har man tvingats låna in spelare, som har varit med under några matcher och sedan försvunnit. Visserligen ett bra sätt att testa spelare, men i Allettan, där alla matcher är tuffa, har jag svårt att se att det ska hålla. Jag hoppas att jag har fel och att Lindlöven blir ett topplag i Allettan norra.

Ni som läste förra veckans krönika vet att jag just nu går en nybörjarkurs i curling. Del 2 var i veckan och jag kan lätt säga att det gick bättre än under första veckan. Förra veckan hade jag fullt upp med att överleva, men den här gången gick det skapligt överlag. Jag drar fortfarande iväg stenarna alldeles för hårt, men timingen kanske kommer med tiden? Riktigt rolig sport, hur som helst, och en sport vem som helst kan börja med, ung som gammal.

Det händer en hel del under helgen och en eller annan utflykt blir det nog för mig också. Det är julmarknad i Nora både lördag och söndag, så det blir nog en tur dit under lördagen. Därefter hem till datorn för att följa LIF Lindesbergs bortamatch mot Redbergslids IK och under söndagen blir det bevakning av Lindlövens hemmamatch mot serieledande Skövde IK. Förmodligen kommer det också att snö en del, så det blir nog även en del skottande.

Ikväll hoppas jag dock slippa skotta. Hustrun ska på en dammiddag och jag får roa mig själv. Jag håller på att laga en smaskig kycklinggryta som jag tänker avnjuta framför teven senare ikväll. En bra deckare eller kanske någon match från handbolls-VM för damer låter som en lagom trevlig kväll.

Laga något gott att äta, ni också. Och ha en riktigt trevlig helg och andra advent.

2 Comments

  1. Meteorologer är den enda yrkesgrupp som aldrig får sparken fast dom gör fel hela tiden

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.