Källberg gillar LIF Lindesberg satsning

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg är fortfarande ovaccinerad, men gläds istället åt att LIF Lindesberg satsar på nästa säsong. En del annat smått och gott blir det också. Läs krönikan här.

Goldpremiär har jag hunnit med

Fredag igen i denna bistra aprilmånad. I och för sig hyggligt väder idag, men veckan har väl bjudit på det mesta som finns att erbjuda – sol, regn snö, betongskugga, värme (?), kyla och snålblåst. Av självklara skäl är inte trädgårdsmöbler och annat framme än, men har inte vårvärmen kommit nästa helg måste man helt enkelt tvinga fram den genom att sätta sig och sola på trädäcket – oavsett väder. Visst kan det vara kallt den 1 maj, men vår ska det absolut vara.

Fotboll har det inte blivit den här veckan heller. Det ser ut som som att vi får vänta en vecka in i maj innan våra lokala serier kan dra igång. Tråkigt för oss som längtar, men å andra sidan tycks man ju inte hitta någon lösning för hur man ska kunna ta in lite publik på matcherna.

Golfpremiär har jag dock hunnit med. I onsdags blev det nio hål på Lindesbergs GK tillsammans med Timo Haikara och banan var bättre än väntat. Det gick riktigt bra att putta, och så har det inte varit alla år tidigare. En ny driver finns i bagen i år och den gick hyggligt bra. Slicen är inte borta, men det kan ju inte den nya klubban rå för.

Kul nyheter från LIF Lindesberg har vi fått sedan förra veckan. Otroligt roligt att Joakim Bååk väljer att satsa på nytt och lika roligt att man satsar på en försvarsspelare i Oskar Cosmo. Nye mittnian Robin Johansson vet jag för lite om, men är man 20 år och redan har spelat tre säsonger i RP Linköpings A-lag är man förstås en riktig talang. Dessutom ska LIF-stjärnan Fatlum Ahmeti spela EM-kval med sitt Kosovo och i och med det känns det som om Fatlum kommer att satsa vidare. Jag hoppas åtminstone det.

Från Lindlövens håll är det tyst så här långt, men jag är helt övertygad om att det arbetas för högtryck med nästa års trupp. Jag förmodar att man samtidigt som man bygger en trupp måste jobba med att se över ekonomin. Pandemin innebar att man inte drog in några pengar på publik och enbart hade kostnader för alla bortamatcher, men den ekvationen gäller ju även LIF Lindesberg.

Något vaccin mot Covid-19 har jag inte lyckats få än. Jag har ärligt talat inte ens lyckats komma in på 1177 för att boka en tid. Jag har ju haft Coronan och är inte speciellt orolig, men det handlar ju om att så många som möjligt ska vaccineras så snart som möjligt. Först när vi uppnår någon form av flockimmunitet kan vi nog få gå på handboll och ishockey igen.

Fredagskväll kommer såklart att innebära något gott att äta, men planerna så här långt är oklara. Slutet på april borde förstås innebära att grillen går varm, men om man samtidigt ska frysa arslet av sig kan nog menyn bli en annan. Jag är sugen på lax, mos och hollandaise med sparris på planka, så det är bäst jag sätter fart.

Ha en härlig och mysig fredagskväll, men bli inte för närgångna – tänk på Coronan och alla rekommendationer.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.