Källberg har bara ett ord – skäms!

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har haft en helt nyhetsbefriad vecka och kan bara presentera en kort krönika idag. En sak stör dock Källberg. Läs krönikan här.

Kanske var det på Loka beslutet togs?

Årets andra vecka har, precis som den första, varit tämligen nyhetsbefriad. Sporten går på halvfart, politikerna har väl fortfarande jullov och polisen verkar ha en mjukstart på det nya året.

Det finns dock en händelse jag reagerar på. Nämligen SR Örebros avslöjande att Region Örebro läns chefer använder Loka Brunn som fritidsgård under den vanliga benämningen ”konferenser”. Kanske var det i en solstol på Lokas fina spa, med ett glas vin i handen, som det bestämdes att man skulle avlöva Lindesbergs lasarett sina mest vitala verksamheter? Skäms, sade man när jag var liten och jag tycker det passar än idag. Eller vad tycker ni?

Jag är precis hemkommen från tre timmar i golfsimulatorn och har bara 25 minuter på mig att skriva den här krönikan, men i och med att inget hänt blir det ändå en kort krönika. Tyvärr har vi inte heller några hemmamatcher att se fram emot, varken i handboll eller ishockey i helgen, så livet går på halvfart. Å andra sidan brukar det vara lugnt under varje års första veckor, så det är bara att vänta på att skandalerna ska dra igång.

Jag träffade Bosse och Ingrid Kempegård idag utanför Systembolaget i Lindesberg. Stolta visade de båda innehållet i påsen från Gröna skylten – tre flaskor alkoholfritt mousserande vin och en Kopparbergs cider. Inte riktigt vad jag brukar handla, men Bosse förkunnade att cidern skulle hålla igång honom hela helgen.

Kvällens meny blir inget att tillaga. Lite ostar och kex och några torkade charkvaror från Italien ska avnjutas och verkligen något att se fram emot – i all enkelhet. Ett glas rött till delikatesserna och himlen är nära.

Som vanligt föreslår jag att ni också passar på att fira fredag med något gott att äta.

Trevlig helg!

4 Comments

  1. Jag läste fort men fel. Jag läste nykterhetsbefriad i stället för nyhetsbefriad, så det kan bli. Jag vet inte vilket man ska satsa på.

  2. Håller helt med dig, skäms är rätta ordet gällande regionen.
    Hur kan man stå o prata om att vi måste spara o så går de fint för vissa att spendera skattepengar på spa anläggningar. Det skulle aldrig vara ok.

  3. Även Libo och Falab verkar spendera andras pengar till nöjen. Man har inte råd att underhålla sina byggnader men ut och resa det har man råd med. Undrar om revisorerna sover gott eller dom kanske är köpta .

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.