Källberg i nyhetstorka om kyrkofegisar

i Okategoriserade

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har haft en vecka i nyhetstorkans land, bortsett från några inlägg om Nora Bergslagsförsamling. Källberg tycker att stiftet i Västerås borde kunna lösa problemen. Läs krönikan här.

Rena rama Kalle Anka-nivån…

Såklart ska man skriva att vädret varit fantastiskt i veckan. Ett par grader över 30 under några dagar och en skjorta som sitter som ett extra skinn tack vare svetten. Min önskan till nästa vecka är något lägre luftfuktighet eller värme…

Min fråga denna fredag handlar om organisation. Finns det inte en enda vuxen människa i stiftet i Västerås som kan agera och göra det som måste göras? Tydligen inte. I vilken annan organisation som helst skulle den högre nivån ha agerat för länge sedan, men inte i fallet Svenska kyrkan och Nora. Vi läser debattartiklar och insändare som pratar samma språk men stiftet i Västerås tycks inte ha något emot att bli nedsmutsat av ett fåtal lokala tomtar i Nora. Slutsatsen måste ju vara att den högre nivån i stiftet är av samma sort som tomtarna i Nora. Jag säger som fotbollstränaren Aleksander Lazarevic skulle ha sagt; Rena rama Kalle Anka-nivån…

På den politiska arenan händer nog inte så mycket annat. För de politiska kommunalråden är vi nog inte tillräckligt intressanta, vi väljare, för att man ska bry sig om vad vi tycker under sommaren.

Nu lite Lindlöven. Jag har klagat en del på att man ligger sent till för en bra trupp till hösten, men nu har uppenbarligen sportchefen Tomas ”Osten” Östlund gjort en eagle på golfbanan och plötsligt presenterar man en rad nya pjäser. Lindlöven kommer att ha Hockeyettans ”största” backuppsättning, men fortfarande saknar man en spelande back av klass som kan ersätta Jesper Broeng och en förstecenter. I mina ögon vore det inte fel med en andremålis också… Ett snack med Osten igår kväll gör att min oro kanske är överdriven. Jag vet att Osten jobbar hårt på en rad spelare och namnen på dessa gör mig trygg i att Lindlöven kommer att ställa en riktigt stark trupp på isen om några veckor.

Ni konstaterar säkert det självklara; Det råder NYHETSTORKA. Faktiskt borde man inte märka det en sommar med Corona, men den här sommaren ser värre ut än de flesta jag upplevt. Loppishelg lördag och söndag kanske kan bli sommarens scoop?

Snart är det fredagskväll och frugan kommer snart hem efter ett par dagar i huvudstaden med svärmor. Ska bli mysigt att umgås lite och prata ifatt det vi missat under dagarna två. Vi bestämde redan igår att jag fixar ihop en räkmacka som middag ikväll, så det har jag gjort. Inte så avancerat och svårt, men en liten fin extrakräm har jag gjort – som jag hoppas frugan gillar. Den som lever får se.

Kanske en räkmacka för er andra också ute i Bergslagen? Hur som helst önskar jag alla en otroligt fin och somrig julihelg!

3 Comments

  1. Nyhetstorka?
    I t.ex. Hällefors verkar det verkligen varit nyhetstorka. Inget har hänt sedan 1/7 på 24i.
    Fast där är jag nog inte säker på att invånarna håller med. Så extremt med regn som det kom med fulla källare och bortspolade vägar till följd borde ju ändå varit något att nämna. Det är ju inget som händer varje vecka precis. (inte än i alla fall, kan man hoppas)

  2. Om folk bara visste hur enkelt det är att gå ur kyrkan så skulle det inte bli alltför många kvar. Många är kvar av tradition och lathet. Jag har gått ur och sparar en bra bit över 5000 :-/år. Pengar som jag kan välja att skänka till organisationer som enligt mig gör riktig nytta. Vad det anbelangar räkmacka. Brödet och majjon är väldigt viktigt. Levainbröd stekt i rejält med extradaltat smör. Majonnäsen slungad med dijon och en liten, liten gnutta vitlök. Din svärmor kommer kyssa dina fötter Källberg.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.