Källberg ifrågasätter Annies strategi

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg ifrågasätter centerledaren Annie Lööfs utspel i veckan och undrar om inte lokala företrädare också ruskar på huvudet. Källberg har åsikter om mer, och dessa finns att läsa här.

Finns det några riktiga centerpartister kvar?

En spännade fredag kanske? Vad tycker du?

Är det någon i hela landet som begriper sig på Centern? Jag gör det åtminstone inte. De centerpartister jag känner är genuint borgerliga, ogillar inte sossarnas politik, men vill hålla kvar en mänsklig frihetskänsla för alla oss som bor i landsbygden, något som de alltid högaktats för. I veckan sade partiledaren Annie Lööf att man kan komma att rösta på både en höger- eller vänstermajoritet efter valet – ett skrämmande besked för alla som ogillar blocköverskridande samarbeten. Är inte det att säga samma sak som att Centern inte behövs – över huvud taget? Är det inte så att duktiga Annie vill ha ett toppjobb som minister och kosta vad det vill för Centern? Jag tror det här handlar om Centern Stockholm mot Centern landsbygden och där ingen vågar säga ifrån. För min del får Centern, efter det här, gärna plocka bort sina lokala valsedlar från valurnorna till nästa års val. Det verkar inte finnas några riktiga centerpartister kvar.

Vintern gjorde comeback i veckan. Jag hann tredjedelsgallra häcken innan kylan återkom och jag hoppas det ger resultat senare i vår/sommar. Att våren åkte på ett rejält bakslag i slutet av veckan är nog egentligen bara bra för häcken. Om inte gallringen funkar som jag vill kommer jag att såga riktigt lågt, svära högt och bygga staket. Snygga, vita staket är inte fel – det heller.

LIF Lindesberg behöver förstärka. Det har jag skrivit tidigare. Nu vet vi att LIF klarar sig kvar i Allsvenskan med ett nödrop, och där vill ingen av oss supportrar att vi ska vara. Mot Hammarby, i fredags, visade man hur kreativa man kan vara med rätt spel och – såklart är det på den vägen man ska bygga. Så blir det nog inte, tyvärr. LIF Lindesberg fortsätter förmodligen sitt bygge utan energiinjektioner och sannolikt befinner vi oss i samma sits om ett år. Räck upp handen, alla som gillar det. Det underliga är att LIF redan har det mesta, men man rynkar på näsan åt det nytänk som skulle innebära så mycket. Snabba unga spelare finns redan, men se till att involvera en offensivt styrande mittnia som sätter fart på spelet. Vilket försvarsspel man kommer att välja är av mindre vikt, då allt ska handla om att vara i anfall.

Det blir inget fredagsmys ikväll då hustrun jobbar. Vi tacklar Coronan på vårt eget sätt och hos oss är det Chicago som gäller. Det betyder att jag, hustrun och svärmor spelar varianten av poker någon gång i veckan och den här veckans fredagspoker kommer att infalla i morgon lördag. Skitkul om någon frågar mig – även om jag ligger jumbo inför morgondagens spel.

Kanske borde jag rekommendera poker för alla som börjar tröttna på Corona, men ta det i så fall lugnt med insatserna. Vi spelar om Triss- och Tia-lotter och jag lovar att ingen kommer att bli utarmad av insatserna.

Som mat ikväll väljer jag att rekommendera en räkmacka. Man tar det gröna man har i kylen och blandar det med lika delar majonnäs och creme fraische och en halv del chilisås i någon form. Underbart när hettan chilin i möter sötman i majjon och sältan i räkorna.

För övrigt önskar jag er en riktigt trevlig fredagskväll!

3 Comments

 1. Centern gör väl helt rätt? Visar att man kan tänka sig fler alternativ men fortfarande borta från någon brun sörja.

 2. Om det mot förmodan finns någon som överväger att lägga sin röst på Centerpartiet, då bör höga vederbörande ta i beaktning, att det är som att spela rysk roulett med Sveriges framtid. Centerpartiet och Socialdemokraterna i en allians medför att Sveriges framtid kommer att försämras i samma takt, som möjligheterna att överleva i just rysk roulett. M.a.o får det pågå tillräckligt länge är chanserna att få ordning på Sverige lika med noll.

 3. Politiken i Nora är väl som Coronaköret, lite hit och dit

  Det man kan notera, är att det hoppar av politiker, från ”klubbhuset”,

  (allaktivitetshset) dvs där ordföranden, klubbar igenom alla Tomas och Solweigs
  fantastiska ideer om hur man skall styra undersåtarna och fostra deras barn i
  stora läger liknande Kina.

  Men som alla ljusa ideer har det biverkningar; cykelbanorna måste sandsopas och
  byggas ut så att mammorna kan ta sig till de centrala barnlägren alternativt en flotta
  med eldrivna dagisbussar

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.